Šport
56 ogledov

Capitals ustavili nalet novincev

Washington Capitals
Izid v finalni seriji lige NHL je poravnan na 1:1.

Veliki finale severnoameriške hokejske lihe NHL se ne bo končal po štirih tekmah. Washington Capitals je dobil drugo tekmo finala s 3:2 ter v finalni seriji proti Las Vegas Knights, v igri na štiri zmage, izenačil izid v zmagah na 1:1.

Za Washington so zadeli Lars Eller, Aleksej Ovečkin in Brooks Orpik, za gostitelje pa James Neal in Shea Theodore.

Hokejisti Las Vegasa, novinci v ligi NHL, so dobili prvo finalno tekmo letošnjega tekmovanja.

Serija se bo iz igralniške metropole Las Vegasa preselila v prestolnico, kjer bosta odigrani naslednji dve tekmi finala. Tretja tekma obračuna za Stanleyjev pokal bo v Washingtonu na sporedu v noči na nedeljo.

V Washingtonu slavijo vratarja Bradena Holtbyja, ki je ubranil nekaj težkih strelov ter zasenčil odličnega čuvaja mreže zlatih vitezov iz Las Vegasa Marc-Andrea Fleuryja. Vsega skupaj je zbral 37 obramb. Fleury je imel na svojem račun ob koncu tekme 23 obramb.

Prav po zaslugi izjemne predstave Holtbyja so igralci Vegasa ostali brez zadetka v zadnji tretjini.

Moštvo iz prestolnice Združenih držav Amerike je tako vpisalo prvi zmago v finalnih serijah lige NHL. Washington je v svojem prvem finalu v sezoni 1997/98 proti Detroit Red Wings ostal brez zmage.

"Mislim, da je to bilo delo bogov hokeja. Prišli smo do izenačenja, tudi s pomočjo vratarja. Res je bilo čutiti ta čustva, ki so prevzela klop ob zadnji obrambi in smo vedeli, da bomo dobili tekmo," je bil navdušen trener Washingtona Barry Trotz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice