Carapaz ni mogel pretentati komisarjev

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) je postal najnovejša visokoprofilna žrtev spremenjenega pravilnika.
Oglej si celoten članek

Vodstvo kolesarske dirke Liège-Bastogne-Liège, na kateri je konkurenco pokoril slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), je zaradi kršitev pravil diskvalificiralo Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers).

Večno drugi Poraženec razkril, kaj si misli o Pogačarjevi strategiji

Nekdanji zmagovalec dirke po Italiji (2019) se je dobrih 20 kilometrov pred ciljem odločil za solo napad in si privozil približno 20 sekund prednosti pred zasledovalci. V iskanju optimalnega aerodinamičnega položaja se je Carapaz za nekaj trenutkov sključil nad krmilom in zavzel položaj "žuželke", kar je v nasprotju z novim pravilnikom Mednarodne kolesarske zveze (Uci).

T.i "super tuck" oziroma pedaliranje tesno nad krmilom, ki velja za zelo nevaren in drzen način spuščanja, je v cestnem kolesarstvu prepovedan od 1. aprila.

Ekvadorcu pobeg ni uspel, saj so ga zasledovalci ujeli približno 13 km pred ciljem.

Poleg diskvalifikacije ga je vodstvo dirke kaznovalo še s 1000 švicarskimi franki in odbitkom 25 točk za lestvico UCI.

Diskvalifikacija Jumbo-Visma prva odmevna žrtev novega pravilnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.