Carlisle: "Dončićev gleženj? Stvar je takšna ..."

Foto: Twitter Luka Dončić
Pred ekipo Luke Dončića je odločilna tekma sezone.
Oglej si celoten članek

Dallas Mavericks bodo nocoj ob 21.30 po slovenskem času igrali šesto tekmo končnice z Los Angeles Clippers. Trenutni izid je 3:2 v korist Clippersov, ki bi si z zmago še zagotovili napredovanje v konferenčni polfinale.

Moštvi sta doslej zmagovali izmenično, tako da v seriji še nobeno ni dobilo dveh zaporednih tekem. Če se bo trend nadaljeval, bi moral Dallas nocoj izenačiti.

Ključi mož Dallasa bo Luka Dončić, ki bo moral odigrati res vrhunsko tekmo, če bo želel zapolniti vrzel ob odsotnosti poškodovanega Kristapsa Porzingisa.

Samo tega ne! Katastrofalna vest za Dončića iz zdravniške ordinacije

Telički so eno od dveh zmag dosegli brez latvijskega centra, zato je naloga pred njimi vsekakor izvedljiva.  

Foto: Epa rick carlisle "Naredili bomo vse, da izsilimo sedmo tekmo. Morali bomo igrati bolje. Če pogledamo posest žoge, smo na +19 pri zmagah in na -19 pri porazih. To bo ključnega pomena. Bolje moramo skrbeti za žogo. Bolje moramo skakati. To bo osnova," je povedal trener Rick Carlisle in priznal, da mu karakteristike nasprotnika predstavljajo velik taktičen zalogaj.

Zaradi bojkota tekem so imeli košarkarji na voljo nekaj več premora, kar je bilo še zlasti pisano na kožo rahlo poškodovanemu Dončiću.

"Z njegovim gležnjem je vse v redu. Imel je dodatnih nekaj dni za počitek. Na nedeljskem treningu je deloval dobro. Mislim, da ga gleženj ne bo omejeval," je dodal Carlisle.

Stavnice so pred šesto tekmo močno na strani LA Clippers, saj se kvota za njihovo zmago giblje od 1,1 do 1,2, medtem ko kvota na zmago Dallasa niha med štiri in dobrih pet.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.