CAS na pomoč Valjavcu?

Foto: Žurnal24
Mednarodno športno razsodišče (CAS) bo v prihodnjih 14 dneh odločalo o športno-pravnem vidiku krvnih potnih listov, ki jih je Mednarodna kolesarska zveza za približno 850 poklicnih kolesarjev uvedla leta 2008.
Oglej si celoten članek

Zaradi nepravilnosti pri štirih kolesarjih, ki so se pri tem pojavljale, med njimi tudi pri Tadeju Valjavcu, bodo obravnavani ugovori.

Za pritožbe omenjene četverice, poleg Valjavca gre še za Italijane Francesca de Bonisa, Pietra Caucchiolija in Francesca Pellizottija, pa prvič niso "krivi" dopinški testi, pač pa nepravilnosti v različnih parametrih pri oblikovanju krvnih potnih listov.

De Bonis se je pred časom že pritožil pri Italijanskem olimpijskem komiteju (CONI), ki mu je zaradi omenjenega potnega lista za dve leti prepovedal nastopanje, zaslišanje pa se začne 25. februarja. Že 2. marca bo CAS poslušala primer Pellizottija, ki ga je CONI že "pomilostil", pripravljata pa se tudi že razsodbi v primerih Valjavec in Caucchioli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.