Šport
22 ogledov

CAS na pomoč Valjavcu?

Žurnal24 main
Mednarodno športno razsodišče (CAS) bo v prihodnjih 14 dneh odločalo o športno-pravnem vidiku krvnih potnih listov, ki jih je Mednarodna kolesarska zveza za približno 850 poklicnih kolesarjev uvedla leta 2008.

Zaradi nepravilnosti pri štirih kolesarjih, ki so se pri tem pojavljale, med njimi tudi pri Tadeju Valjavcu, bodo obravnavani ugovori.

Za pritožbe omenjene četverice, poleg Valjavca gre še za Italijane Francesca de Bonisa, Pietra Caucchiolija in Francesca Pellizottija, pa prvič niso "krivi" dopinški testi, pač pa nepravilnosti v različnih parametrih pri oblikovanju krvnih potnih listov.

De Bonis se je pred časom že pritožil pri Italijanskem olimpijskem komiteju (CONI), ki mu je zaradi omenjenega potnega lista za dve leti prepovedal nastopanje, zaslišanje pa se začne 25. februarja. Že 2. marca bo CAS poslušala primer Pellizottija, ki ga je CONI že "pomilostil", pripravljata pa se tudi že razsodbi v primerih Valjavec in Caucchioli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.