Cas odložil sankcije zoper Atletico

Foto: Epa
Foto: Epa
Športno razsodišče v Lozani je delno ugodilo pritožbi madridskega kluba.
Oglej si celoten članek

Atletico Madrid se je delno uspešno pritožil na Mednarodno športno razsodišče (Cas), ki je razveljavil kazen Evropske nogometne zveze (Uefa) in dovolil klubu iz španske prestolnice, da v celoti zapolni stadion Wanda Metropolitano na današnji povratni tekmi četrtfinala lige prvakov proti Manchester Cityju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Uefa je zaradi rasističnih gest španskih navijačev na prvi tekmi v Manchestru Atletico kaznovala z zaprtjem dela tribune, na kateri bi moralo ostati 5000 praznih mest, ta del stadiona pa bi moral pokriti transparent z napisom ne rasizmu.

Cas je pritožbi delno ugodil, Špancem je na četrtfinalni tekmi dovolil zapolniti stadion do zadnjega kotička, izvršitev kazni pa prestavil za nedoločen čas.

"Kazen v tej fazi tekmovanja bi lahko imela resne posledice zagotavljanja lokalne varnosti, zato smo se odločili, da kazen prestavimo na čas po četrtfinalu," so sporočil iz Casa.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.