Šport > Nogomet
116 ogledov

Cas odložil sankcije zoper Atletico

Diego Simeone Epa
Športno razsodišče v Lozani je delno ugodilo pritožbi madridskega kluba.

Atletico Madrid se je delno uspešno pritožil na Mednarodno športno razsodišče (Cas), ki je razveljavil kazen Evropske nogometne zveze (Uefa) in dovolil klubu iz španske prestolnice, da v celoti zapolni stadion Wanda Metropolitano na današnji povratni tekmi četrtfinala lige prvakov proti Manchester Cityju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Uefa je zaradi rasističnih gest španskih navijačev na prvi tekmi v Manchestru Atletico kaznovala z zaprtjem dela tribune, na kateri bi moralo ostati 5000 praznih mest, ta del stadiona pa bi moral pokriti transparent z napisom ne rasizmu.

Cas je pritožbi delno ugodil, Špancem je na četrtfinalni tekmi dovolil zapolniti stadion do zadnjega kotička, izvršitev kazni pa prestavil za nedoločen čas.

"Kazen v tej fazi tekmovanja bi lahko imela resne posledice zagotavljanja lokalne varnosti, zato smo se odločili, da kazen prestavimo na čas po četrtfinalu," so sporočil iz Casa.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice