Šport > Nogomet
13342 ogledov

Šokanten incident na slovenskih zelenicah

nogometno igrišče Facebook
Hud incident na tekmi slovenske nogometne lige.

V nedeljo sta se na tekmi tretje slovenske nogometne lige pomerili ekipi NK Dobrovce in NK Pohorje. Obračun, ki ni odločal o ničemer, je zaznamoval resen incident, za katerega je poskrbel nogometaš Dobrovc Naser Kajtazi, ki je v zaključku srečanja fizično napadel igralca nasprotne ekipe Timoteja Javornika in mu prizadejal hude poškodbe obraznih kosti. 

"SRAMOTA, SRAMOTA in še enkrat SRAMOTA! S to besedo bi najboljše opisali nedeljsko tekmo v Dobrovcah, kjer se je zgodil incident, kot ga mnogi nogometaši ne pomnijo. Namesto da bi pisali o tekmi, nogometni igri na visokem nivoju in zaključku prvenstva, smo bili le nekaj minut pred koncem srečanja, ki ni odločalo o ničemer, priča grozovitemu napadu na našega igralca, posledica katerega so hujše poškodbe obraznih kosti," so sporočili iz NK Pohorje.

Incident so prijavili policiji, ki dogodek preiskuje.

"Dejanje, ki ga ne moremo prezreti, še manj oprostiti, je vredno vsakega obsojanja. Hinavsko, brutalno in nešportno obnašanje ne sodi na nogometna igrišča, kakor tudi ne v vsakdanje življenje. Incident, ki smo mu bili priča, smo na kraju prijavili policiji, ki zadevo preiskuje in verjamemo, da bo prišla do pravičnega zaključka. Na tem mestu pa pozivamo tudi MNZ Maribor in Nogometno zvezo Slovenije za ustrezne sankcije, ki pritičejo takšnemu napadu," so dodali pri slovenskem tretjeligašu.

V klubu NK Dobrovce so nasilno dejanje ostro obsodili in igralca nemudoma odstranili iz ekipe. "Vseeno smatramo, da pretirano vpletanje NK Dobrovce v samo dogodek ni utemeljeno. Žal na dogajanje v času tekme na igrišču kot klub nimamo nobene pravice in možnosti vplivanja, smo pa z ustrezno organizacijo poskrbeli, da se je konfliktna situacija takoj pomirila in ni v nobenem trenutku eskalirala med drugimi igralci in obiskovalci tekme. Poškodovanemu igralcu NK Pohorje smo takoj zagotovili nujno pomoč fizioterapevtke našega kluba in uredili tudi hitro urgentno pomoč iz UKC Maribor. S tem smo naredili največ kar je bilo takrat v naši moči," so zapisali v uradni izjavi za javnost.

Ker gre za kaznivo dejanje prizadejanja hude telesne poškodbe, škarje in platno prepuščajo policiji in pravosodnim organom. "Naš igralec, ki je storil kaznivo dejanje hude telesne poškodbe nasprotnega igralca, je polnoletna oseba, ki sama odgovarja za svoja dejanja. Z našim klubom ni v delovnem razmerju ali v profesionalnem pogodbenem odnosu, temveč za naš klub igra brezplačno kot amater. Na njegova osebna ravnanja nismo mogli imeti nobenega vpliva in takšnega afektivnega ravnanja tudi nismo mogli predvideti. Ker zelo verjetno gre za kaznivo dejanje, dogodek obravnava policija in organi sodnega pregona. Sam dogodek po poročilu delegata tekme ni bil v nobeni povezavi z (neustrezno) organizacijo tekme, zato zavračamo poskus pavšalnega blatenja kluba ali celo članov našega kluba. Do dogodka je nesporno prišlo v posledici visoke stopnje borbenosti igralcev na terenu, ki je prehajala tudi v grobost, v katero sta bili povsem enakovredno vpleteni obe ekipi in katera je žal privedla tudi do nedopustnega dejanja našega igralca," so še zapisali.

Komentarjev 5
  • janez60 16:25 31.maj 2018.

    Vroča kri štajerca Nasejar Kajtazija.

  • supreme 15:16 31.maj 2018.

    Verjetn, da jih ni dobil brezveze okol kepe.....ziher mu je kj siku ....glede na ime in priimek

  • izy 14:48 31.maj 2018.

    Klub točno ve kateri so problematični igralci. To je pač slovenski(beri balkanski) nogomet, ki je opažen vse bolj tudi v mlajših selekcijah. Na žalost nekateri frustracije izražajo na nagometnih igriščih ali ob njih.

Sorodne novice