Šport > Košarka
3346 ogledov

Huligani napadli igralce, a ti so se branili

levski balkan Print Screen
Tekmo so morali prekiniti.

Druga finalna tekma bolgarskega košarkarskega prvenstva med domačim Levskim iz Sofije in Balkanom iz Botevgrada se je sprevrgla v vsesplošno nasilje.

Posredovati je morala policija, srečanje pa je bila nato prekinjeno in se bo nadaljevalo za zaprtimi vrati. Do prekinitve je prišlo v 37. minuti, Levski pa je takrat vodil za sedem točk (66:59).

Incident so zakuhali domači navijači Levskega, ki so tekom srečanja žalili košarkarje in strokovni štab gostujoče ekipe ter jih celo obmetavali s predmeti. V 37. minuti tekme je napetost dosegla vrelišče in vnel se je spopad med huligani in košarkarji Balkana.

Ti so imeli dovolj poniževanja ter obmetavnja s plastenkami in drugimi predmeti, zato so huliganom vrnili milo za drago. Navijači so nato poskusili vdreti na igrišče, a so jim to preprečili pripadniki policije.

Župan Botevgrada in nekdanji košarkar Balkana Ivan Gavalyugov je Levskemu očital, da je najbolj radikalne navijače namerno namestil tik za gostujočo klopjo.

"To je grda provokacija. Nasrotnik je svoje huligane poslal tik za našo klop. Po prvih incidentih sem rekel, da tam nimajo kaj iskati. Ob polčasu sem jih prosil, naj nekaj ukrenejo. Piršli smo gledat košarko in pravico imamo, da ostanemo do konca," je dejal Gavalyugov, ki po prekinitvi ni hotel zapustiti dvorane.

Levski je obsodil dejanje navijačev, vendar ni prevzel odgovornosti za njihov položaj na tribuni. 

Moštvi bosta preostale tri minute druge finalne tekme odigrali pred praznimi tribunami.


 

Komentarjev 1
Sorodne novice