Šport > Košarka
1240 ogledov

Želel je umiriti pretep in naletel na pest

Print screen
Kaotične scene na košarkarski tekmi v Splitu.

Na košarkarski tekmi v Splitu, kjer je gostujoči Zadar slavil s 120:88, je prišlo do vsesplošnega pretepa. Izključenih je bilo 14 igralcev, zaradi pomanjkanja igralskega kadra pa se je srečanje končalo z igro štiri na štiri. Sedem minut pred koncem tekme, ko so gostje vodili z več kot 30 točkami razlike (97:66), sta si v lase skočila član Zadra Američan Preston Knowles in domači Pavel Marčinković. Košarkarja sta si podelila nekaj udarcev, nato pa so se v pretep vmešali tudi drugi igralci na parketu in s klopi. 

Najhuje jo je skupil Splitčan Mate Kalajžić, ki je želel umiriti ameriškega košarkarja in pri tem dobil močan udarec v obraz. Kalajžić je za nekaj trenutkov obležal na parketu, nato je vstal in se odločno zapodil za Knowlesom. Na srečo so posredovali košarkarji obeh ekip in tako preprečili nadaljnje obračunavanje.

"Pritekel sem, da bi razdvojil Pavla in Knowlesa, vendar sem naletel na pest. Na posnetku se dobro vidi, da sem imel roke spuščene. Nisem ga imela namena udariti, a on je zamahnil. To je bilo nepotrebno, a se je zgodilo," je za hrvaške medije povedal Kalajžić.

Da je bil incident nepotreben, je menil tudi eden glavnih akterjev Marčinković. "Do takšnih situacij pride na vsaki tekmi. Vse skupaj je ušlo izpod nadzora. Običajno to sodniki prekinejo in kaznujejo s tehnično napako, a pretep se je zgodil dokaj na hitro. Škoda, to res ni bilo potrebno. Žal mi je, da je ceno plačal Mate, saj ni bil nič kriv. Čestitke Zadru za zmago," je dejal.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:41 19.marec 2018.

    Za pretep na košarkaški tekmi so edini krivci sodniki , ker pri os. napaki , ki je lahko takšna ali drugačno silovita , ne poznajo oz. ne dajejo takoj izključitev ampak hebejo s teh , namerno ! Za namerno os. ...prikaži več napako bi morali biti 3 meti , pa da vas vidmo !

Sorodne novice