Šport > Košarka
4503 ogledov

Prepelič jasen: To je veliko sranje

Klemen Prepelič
Slovenci klonili na tekmi, ki prinaša in odnaša več kot še pred nekaj dnevi.

"Te kvalifikacije so neregularne. Tisoč in ena stvar se spremeni v zadnjem trenutku. Vse skupaj je sranje, ampak vsi skupaj smo v istem sranju," je po porazu s točko z 92:93 proti Belorusiji brez dlake na jeziku dejal tokratni kapetan slovenske izbrane vrste Klemen Prepelič. S tem se je spotaknil ob dejstvo, da izbrane vrste v kvalifikacijah za SP niso vedele, da se v drugi del prenašajo točke z vseh tekem in ne, tako kot je na ostalih velikih tekmovanjih, le tiste z medsebojnih obračunov.

Tudi zaradi napačne interpretacije prenosa točk tokrat ni zaigral Gašper Vidmar, ki je bil pred tednom dni še v bolnišnici zaradi bolezni, kvalifikacijske tekme s Črno goro pa se je udeležil kljub nasprotovanju njegovega kluba. Odsotnost prvega slovenskega centra se je še kako poznala, Slovenci so proti Belorusiji preprečljivo izgubili skok (28:46). "Ta tekma je bila pomembna in zdaj bomo morali iskati točke proti precej boljšim nasprotnikom," je še v prvem pogovoru po tekmi za televizijo A Kanal dodal Prepelič.

"Nekateri so, smo šli v tekmo kot da je prijateljska,"  je menil Prle, ki je dodal, da se to ne bi smelo zgoditi, tudi če so za pomembnost dvoboja izvedeli še pozno sinoči.

"Skok je bil danes ključ do uspeha. Belorusija je v tem pogledu podobna reprezentanca kot Črna gora, a tam smo uspeli dobiti skok, tukaj pa ne. Napaka je bila storjena že v štartu, saj tekme nismo začeli dovolj čvrsto. Takoj bi morali tekmecu pokazati, da nima kaj delati pod našim obročem. Tako pa smo dobili 25 točk iz njihovih drugih poskusov oziroma po njihovih skokih v napadu in tu se je tekma prelomila. Igralci so vedeli, da tekma šteje, a mislim, da to ni vplivalo na igro. Oni bi bili ob porazu razočarani tudi, če tekma ne bi imela pravega tekmovalnega naboja. Žal se nam je zgodila napaka, ki je ne moremo več popraviti. Bomo analizirali poraz, fantom pa sem v slačilnici povedal, da o preteklosti ne bomo razmišljali in da moramo biti fokusirani že na naslednji dve tekmi junija s Španijo in Črno goro," pa je po tekmi povedal selektor Rado Trifunović.

Žiga Dimec Nepričakovano Šport Odsotnost Vidmarja se je še kako poznala

"Prepoceni smo prodali svojo kožo. Poraz boli, še posebej po težko prigarani zmagi v Črni gori. V odločilnih zadnjih minutah je pri nosilcih igre popustila zbranost, a to zagotovo ne sme biti izgovor. Belorusi so pokazali več želje, prevladovali so v skoku in zadevali z razdalje. Dvigniti moramo glave in junija dobiti obe tekmi v Stožicah, da bomo v drugem delu kvalifikacij prišli do svetovnega prvenstva," je razmišljal Jaka Blažič.

Matic Rebec: "Težko je zmagati v gosteh, če dobiš 93 točk. Slabo smo igrali v obrambi, tekmec je premočno dobil skok, v zaključku se nismo držali navodil s klopi in tista ena žoga, ki je odločila zmagovalca, ni šla nam v prid. Škoda, da smo s tem porazom izničili pomembno zmago v Podgorici."

Slovenija je doslej kot edina klonila proti Belorusiji, drugi poraz je doživela na gostovanju v Španiji. Četa Rada Trifunovića je pred dnevi v gosteh sicer premagala Črno goro, prvo zmago pa doma zabeležila proti Belorusom. Konec junija in na začetku Julija bodo Slovenci še gostili Špance in Črnogorce.

 

Komentarjev 4
  • stinger 08:50 27.februar 2018.

    ponavadi greš na tekmo, da zmagaš. Vsako. In potem ni problema s pravili.

  • iHEki 07:51 27.februar 2018.

    Se strinjam. Veliko sranje je izgubiti kot evropski prvak proti Belorusom. Prenos točk z včerajšnjim porazom nima nobene povezave in so to samo izgovori.

  • minimaxi 07:01 27.februar 2018.

    Rado Trifunovič je dokazal,da NI PRIMERN za selektorja.