Šport > Košarka
1264 ogledov

Trifunović ostal brez nadvse pomembnega igralca

rado trifunović Rado Trifunović
Selektor na tekmi z Belorusijo ne bo mogel računati na kapetana.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović, vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) in kapetan Gašper Vidmar so se dogovorili, da se 30-letni center po petkovi zmagi nad Črno goro vrne k svojemu klubu, turškemu Banvitu. 

Slovenski košarkarji so sicer že odpovedali v Minsk, kjer bo kapetanske dolžnosti opravljal Klemen Prepelič.

"Prvi kontakt med reprezentančnim in klubskim zdravnikom ter mano in trenerjem Sašom Filipovskim je bil vzpostavljen že pred štirinajstimi dnevi. Želja kluba je bila, da se Vidmar zaradi bolezni tokrat ne pridruži izbrani vrsti," je povedal selektor Trifunović. 

Gašper Vidmar | Avtor: EPA EPA

"Klub smo zaprosili, da Vidmarja vseeno spusti, saj bo tudi pri nas pod zdravniško oskrbo. Pri Banvitu nad idejo niso bili najbolj navdušeni, vseeno pa pustili Vidmarju, da obleče slovenski dres tudi v drugem ciklu. V izogib težavam s klubom smo se po tekmi s Črno goro dogovorili, da se Gašper vrne v Turčijo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Banvitu za zaupanje ter Vidmarju, ki je stisnil zobe in nam pomagal do zmage v Podgorici," je dodal selektor.

Klemen Prepelič Kvalifikacije Šport Evropski prvaki do pomembne zmage

Trifunović ima za tekmo z Belorusi, ki bo na sporedu 26. februarja, na voljo 13 igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice