Šport > Košarka
634 ogledov

Vpoklicani tudi Dončić, Randolph in Dragić

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Epa
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Radovan Trifunović je objavil širši seznam kandidatov za nastop v drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Na seznamu Radovana Trifunovića je 21 igralcev, med njimi tudi zvezdnika Real Madrida Luka Dončič in Anthony Randolph, MVP 17. kola Evrolige Zoran Dragić, Aleksej Nikolić, Edo Murić in Jurij Macura, ki novembra lani niso smeli igrati za Slovenijo zaradi prepovedi klubov, ki nastopajo v Evroligi.

"Širši seznam košarkarjev za drugi cikel kvalifikacij za SP je precej podoben tistemu za prvega. Na spisku ni Alena Omića in Jana Kosija, uvrstitev na širši seznam pa si je z dobrimi predstavami v zadnjih dveh mesecih prislužil Luka Vončina. Na seznamu je 21 košarkarjev, namenoma pa smo pustili prostor še za tri igralce, saj je do začetka drugega cikla še en mesec. Vse fante redno spremljam in samo želimo si lahko, da ostanejo zdravi in še naprej v tako dobri formi," je povedal Trifunović.

Na seznamu sta med drugimi tudi Gašper Vidmar in Klemen Prepelič, ki sta bila najboljša posameznika Slovenije na uvodnih dveh tekmah, zmagi proti Belorusiji (87:74) in porazu na gostovanju v Španiji (92:84).

Slovenija EuroBasket 2017 Neuradno Šport Zlati Slovenec pred vrati aktualnega prvaka lige Aba

Slovenija bo v drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem igrala dve tekmi; 23. februarja v gosteh s Črno goro in tri dni kasneje z Belorusijo v Minsku. Priprave se bodo začele 19. februarja.

V drugi del kvalifikacij za SP se bodo uvrstile prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin. Ekipe iz skupin A in B, C in D, E in F, G in H nato tvorijo nove skupine s šestimi moštvi, medsebojni rezultati iz prvega dela kvalifikacij pa se prenašajo. Na svetovno prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake od štirih skupin drugega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.