Šport > Košarka
978 ogledov

Zgodovinski teden bratov Dragić

goran dragić
Brata Dragića kraljujeta tako v Evropi kot onstran Atlantika.

Goran Dragić je bil pred tekmo s Chicago Bulls imenovan za najkoristnejšega igralca (MVP) preteklega tedna med ekipami vzhodne konference. Ljubljančana je ta čast doletela četrtič v karieri in drugič v letošnji sezoni.

Postal je šele četrti košarkar na Vzhodu, ki je bil letos vsaj dvakrat izbran za MVP tedna, ter prvi košarkar Miami Heat po LeBronu Jamesu iz sezone 2013/2014.

goran dragić NBA Šport Enkrat se je moralo končati

Dragić je prejšnjem tednu Vročico popeljal do treh zaporednih zmag (3-0). V povprečju je prispeval 23,0 točke, 6,0 skoka in 5,0 podaje na tekmo ob 50-odstotnem metu iz igre oziroma 46-odstotnem metu izza črte za tri točke.

Trikrat je bil najboljši strelec svojega moštva, dvakrat je bil najboljši po številu podaj in ukradenih žog, enkrat pa se je znašel na vrhu seznama igralcev z največjo minutažo. Na vseh tekmah je dosegel več kot 20 točk.

Dragić se je naziva MVP (NBA) veselil v istem tednu kot njegov brat Zoran (Evroliga), ki je blestel na evroligaškem obračunu s Crveno zvezdo. "Zoki" je dosegel 24 točk in zabeležil 100-odstoten met iz igre (4/4 za dve, 3/3 za tri, 7/7 prosti meti).

Dragić in sin MVP Šport Zgodovinski večer Dragića gledal tudi dveletni sin

goran dragić Lepo priznanje Šport Dragiću podvig uspel še enkrat

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.