Šport > Košarka
1537 ogledov

Nagrada ga ni uspavala, na parketu spet 'raztural'

luka dončić
Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je znova briljiral na tekmi domačega prvenstva.

Vodilna ekipa španskega prvenstva Real Madrid je v 16. krogu domače lige ACB premagala Montakit Fuenklabrado (100:72) in zabeležila še 15. zmago v sezoni (15-1). 

Pred začetkom srečanja je bil v središču pozornosti slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je prejel priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) meseca decembra.

Dončić je v zadnjem mesecu lanskega leta v povprečju prispeval 16,7 točke, 6 skokov in 4,7 podaje, njegov povprečnni statistični indeks pa je znašal 24.

18-letni slovenski reprezentant je bil ključni košarkar Reala, ki je v decembru nanizal štiri tekme v domačem prvenstvu. Dončić je prav tako postal najmlajši prejemnik nagrade MVP meseca v španski ligi. Prej je ta naziv pripadal njegovemu moštvenemu soigralcu Rudyju Fernandezu.

Dončić se je kmalu zatem znova izkazal na parketu, na katerem je preživel 22 minut in k 15. zmagi v sezoni prispeval 14 točk (4/8 za dve, 0/2 za tri, 6/6 prosti mesti), 10 skokov in 6 podaj. Njegov statistični indeks 28 je bil najvišji med vsemi košarkarji na srečanju, najbolj pa se mu je približal soigralec Walter Tavares (indeks 27), ki je bil s 15 točkami tudi najboljši strelec kraljevega kluba.

Dončić je bil najboljši skakalec (10) in podajalec (6) svojega moštva, na lestvici strelcev pa si je delil drugo mesto s Fernandezom (14).

Real ima po 16. krogih (15-1) lepo prednost pred najbližjim zasledovalcem Barcelono, ki je doslej izgubila pet tekem (11-5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice