Šport > Košarka
7579 ogledov

Legenda jugoslovanske košarke o Dončiću

Dušan Ivković Srbija Francija EuroBasket skupina E EPA
Eden največjih trenerjev jugoslovanske in srbske košarke spregovoril o slovenskem fenomenu.

Mladi zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić je s svojimi prestavami v tej sezoni prepričal še zadnje dvomljivce, njegovo ime pa se izgovarja v isti sapi z največjimi imeni, ki so zaznamovala košarko na prostoru nekdanje Jugoslavije. Zdaj je o mladem Slovencu spregovoril tudi legendarni trener.

Le redki strokovnjaki se lahko pohvalijo, da so svoje reprezentance popeljali do naslova svetovnih in evropskih prvakov, si na klopi največjih evropskih klubov dvakrat priborili naslov v najprestižnejšem evropskem klubskem tekmovanju, hkrati pa vodili takšna imena kot so bili nekdanji košarkarji Dražen Petrović, Toni Kukoč in Dejan Bodiroga. Zdaj že upokojeni 74-letni Dušan Ivković je tako zelo primerna oseba ob primerjavi mladega slovenskega asa z največjimi asi 'jugoslovanske' košarke. 

"Dončić je fenomen. Dražen je igral na položaju ena, Kukoč na položajih od ena do štiri, a prepričan sem, da oba nista prikazala tako zrelih iger pri 18 letih. Takšnih predstav kot jih Dončić kaže zdaj," je za grško televizijo Cosmote TV mladega Slovenca pohvalil Duda Ivković in tako poskrbel za izjavo, ki odmeva v košarkarskih krogih.

Dončić v evroligaški konkurenci sicer v tej sezoni v povprečju zbere 18.1 točke, 5.6 skoka, 4.6 podaje in 1.1 ukradene žoge na tekmo. S statističnim indeksom 25.1 na dvoboj je najboljši v Evroligi, kot glavni igralec Reala pa je kraljevi klub, ki se skozi celotno sezono ubada z velikimi težavami zarai poškodb, med elito popeljal do razmerja 10:6 v zmagah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice