Šport > Košarka
2535 ogledov

Tako so navijači Dončića spravili v dobro voljo

luka dončić
Podporniki madridskega Reala so zvabili nasmešek na obraz Luke Dončića, ki je ponovno blestel na zadnji tekmi starega leta.

Slovenski košarkar Luka Dončić je za slovo od starega leta prikazal še eno vrhunsko predstavo in Real Madridu pomagal do zmage na derbiju 14. kroga španske lige ACB.

Madridčani so ekipo Movistar Estudiantes s 96:89, Dončić pa je v dobrih 22 minutah prispeval 24 točk (6/10 za dve, 1/5 za tri, 9/9 prosti meti), 8 skokov in 5 podaj za statistični indeks 33.

luka dončić Izjemen Šport Dončić leto končal v svojem stilu

Dončić si je s tem zagotovil še drugi naziv najkoristnejšega igralca (MVP) v nekaj dneh, potem ko ga je ta čast doletela že po tekmah 15. kroga Evrolige. Stastični indeks 33 je njegov najvišji v letošnji sezoni španskega prvenstva in drugi najvišji v karieri.

luka dončić Kralj! Šport Evroliga še tretjič letos okronala Dončića

18-letnik je po zaslugi odličnih predstav v dresu belega baleta postal velik ljubljenec domačega občinstva. Čeprav iz dneva v dan potrjuje, da bo na prihajajočem naboru lige NBA eden izmed glavnih favoritov, si Realovi navijači močno prizadevajo, da bi še kakšno leto ostal v španski prestolnici. 

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Težko je igrati proti tej ekipi, vedno nam otežijo stvari," je po zmagi novinarju pojasnjeval Dončić, gledalci pa so ob tem pričeli skandirati "Luka, ostani!" ter s tem pričarali nasmešek na njegovem obrazu.

"Kot sem že večkrat dejal, o prihodnosti ne razmišljam. Sem v najboljšem klubu. To je moj drugi dom in vedno bo tako," jim je popihal na dušo in se ob koncu izjemnega leta, katerega vrhunec je bila nedvomno zlata medalja na EuroBasketu 2017, še enkrat zahvalil vsem zvestim podpornikom Reala.

Dončić je leto 2017 zaključil kot košarkar z najvišjim statističnim indeksom v Evroligi (25,9), obenem je tudi drugi strelec tekmovanja (18,6). Real je po 15. krogih na šestem mestu lestvice (9-6).

Odlične predstave kaže tudi v domačem prvenstvu, kjer je deveti strelec lige ACB (14,8) in ima tretji najvišji statistični indeks (20,1). Real po 14. krogh zaseda vrh španske lestvice (13-1).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice