Šport > Košarka
1325 ogledov

Dončić leto končal v svojem stilu

luka dončić
Luka Dončić je koledarsko leto 2017 zaključil še z eno blestečo predstavo.

Madridski Real ostaja le pri enem porazu v španskem prvenstvu. V 14. kolu so Luka Dončić in soigralci odigrali mestni derbi z moštvom Movistar Estudiantes in z rezultatom 96:89 prišli še do 13. zmage v najmočnejši španski ligi.

Pri kraljevem klubu je znova blestel slovenski reprezentant, ki je tokrat v svojo statistiko vpisal 24 točk, k tej številki pa dodal še osem skokov in pet asistenc. Mlademu Slovencu je nekoliko slabše od rok šel le met za tri točke (1/5), je bil pa zato nezgrešljiv s prostih metov (9/9). Njegov statistični indeks se je ustavil pri številki 33. Pri gostih je 29 točk dosegel Sylven Landesberg.

luka dončić Kralj! Šport Evroliga še tretjič letos okronala Dončića

Uspešno je leto 2017, v njem si je okoli vratu nadel zlato kolajno z evropskega prvenstva, zaključil tudi Jaka Blažič. Slovenski branilec je za Morabanc Andorro ob zmagi v gosteh pri Monbus Obradoiru (77:65) zbral 17 točk in pet odbitih žog. 

Luka Rupnik je s Fuenlabrado visoko klonil pri Barceloni (74:101), slovenski organizator igre je v slabih osmih minutah dosegel 7 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice