Šport > Košarka
3724 ogledov

Dončić proti legendi, s katero ima neporavnane račune

luka dončić Epa Dončić bo poskušal prekiniti strelski post proti Fenerbahčeju.
Slovenskega čudežnega dečka Luko Dončića čaka zahtevno gostovanje pri trenerju, ki zna pokvariti njegovo statistiko.

Real Madrid se bo za uvod v 15. krog najmočnejšega košarkarskega tekmovanja v Evropi na gostovanju v Istanbulu pomerili s Fenerbahčejem, aktualnim evropskim prvakom, ki ga vodi legendarni srbski trener Željko Obradović.

Tako kot vedno bo največ pozornosti deležen kdo drug kot Luka Dončića, ki je z 18,5 točke na tekmo še vedno drugi najboljši strelec Evrolige, prav tako pa še vedno vodi na lestvici košarkarjev z najvišjim statističnim indeksom (25,1).

Madridčani bodo lovili četrto zaporedno zmago in deveto v letošnji sezoni (8-6). Fenerbahče ima na računu zmago več od varovancev Pabla Lasa (9-5), čeprav je v prejšnjem krogu moral priznati premoč Maccabiju.

Na uradni spletni strani Evrolige so težko pričakovani obračun Reala in Fenerbahčeja proglasili za tekmo tedna in ji nadeli naslov 'čudežni deček proti mojstru'. Čudežni deček je seveda Dončić, mojster pa sloviti Obradović, ki ima v svoji zbirki kar devet evroligaških lovorik. Srbski strateg je znan tudi po tem, da je v preteklosti znal zaustaviti slovenskega zvezdnika. A od takrat se je marsikaj spremenilo.

željko obradović | Avtor: Epa Epa

Moštvi tvorita zanimivo rivalstvo. Madridčani so se s Fenerbahčejem pod vodstvom Obradovića, ki je Real treniral v letih 1994 do 1997, pomerili v polfinalu sezone 2015. Obradović se ni srečal le z nekdanjo ekipo, temveč tudi nekdanjim varovancem, saj je na klopi Reala sedel njegov nekdanji organizator igre Pablo Laso. Real je takrat napredoval v finale in si kasneje priigral prvo evroligaško krono po dveh desetletjih.

Leto dni kasneje se je Fenerbahče oddožil španskemu velikanu in mu preprečil nastop na Final Four. Real je izpadel z izidom 0:3, na drugi tekmi pa se je z 10 točkami izkazal takrat komaj 17-letni Dončić. Tista tekma je še vedno njegova najboljša proti moštvu iz Istanbula. Na naslednjih dveh se namreč ni vpisal med strelce in zabeležil negativna statistična indeksa -3 oziroma -5. Gre za najslabša dosežka na 61 evroligaških tekmah, kolikor jih je Dončić odigral v svoji karieri. Bo tokrat drugače?

Evroliga, 15. krog:

18.45 Fenerbahče Istanbul - Real Madrid
19.00 Žalgiris Kaunas - Olympiakos Pirej
20.05 Maccabi Tel Aviv - Unicaja Malaga
21.00 Valencia - Panathinaikos Atene

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice