Šport > Košarka
4124 ogledov

Veliki Obradović se je priklonil Dončiću: "Čestitam mu."

luka dončić Epa Dončić se v Istanbulu, kjer je s Slovenijo postal evropski prvak, odlično počuti.
Najbolj vroč evropski košarkar Luka Dončić se je na tekmi v Istanbulu spogledoval s trojnim dvojčkom.

Slovenski reprezentant je blestel na tekmi 15. kroga Evrolige in Real Madridu pomagal do velike zmage na gostovanju v Istanbulu, kjer so Španci z 79:77 premagali aktualnega prvaka Fenerbahče.

Dončić je dosegel 20 točk, 8 skokov in 10 podaj. Blestel je tudi v drugih statističnih prvinah in zabeležil indeks 37, kar je bil ponovno najboljši dosežek na tekmi.

luka dončić Epska predstava Šport Pa to je noro! Fenomen Dončić se je znesel nad evropskimi prvaki

"Tekma je bila zelo težka. Od samega začetka se je videlo, da bo odločala vsaka točka. Dobro smo se odrezali. To je velika zmaga za nas," je po tekmi dejal čudežni deček, ki se je tokrat uspešno zoperstavil taktiki prekaljenega Željka Obradovića.

Ob omembni trojnega dvojčka, do katerega sta mu zmanjkala dva skoka, se je Dončić le široko nasmehnil. "Kaj naj rečem? To se zgodi. Želim si, da bi imel deset skokov, a pomembno je, da smo zmagali. Tako moramo nadaljevati."

Na vprašanje, ali takšne predstave utrjujejo njegovo prepričanje, da bi moral ostati v Evropi, ni želel odgovoriti. "Ne vem. Ne razmišljam o prihodnosti. Sem v najboljši ekipi. Rad imam Real Madrid. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je odvrnil 18-letnik.

Domači trener Obradović je po tekmi dejal, da ga odlična predstava slovenskega košarkarja ni presenetila. Prav tako se ni želel opredeliti do vprašanja, kje bo Dončić igral prihodnje leto.

"Luka je odigral odlično tekmo, tako kot je igral odlično na številnih tekmah doslej. Čestitam mu. Prav tako bi čestital osebju Real Madrida. Kar zadeva njegovo prihodnost, je odločitev Dončićeva," je povedal najtrofejnejši evropski trener.

željko obradović | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice