Šport > Košarka
740 ogledov

Maestro Dončić briljiral ob velikem jubileju

Luka Dončić Epa
Luka Dončić je 100. tekmo v španskem prvenstvu obeležil s še eno briljantno predstavo.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je pri rosnih 18 letih odigral že 100 tekem v najmočnejšem španskem prvenstvu ACB. Zvezdnik Real Madrida je jubilej obeležil na gostovanju pri Baskonii, kjer je svojo ekipo vodil do zmage z izidom 81:69.

Dončić je, kot smo od njega že vajeni, zabeležil najvišji statistični indeks (20) med vsemi košarkarji na igrišču. Trener Pablo Laso mu je namenil 22 minut in pol, v tem času pa je dosegel 12 točk (1/2 za dve, 3/5 za tri, 1/2 prosti meti), štiri skoke, sedem podaj in eno ukradeno žogo. Madridčani so po 14. krogih pri 13. zmagah in prepričljivo zasedajo vrh ligaške lestvice.

luka dončić Luka, usmili se jih! Šport Dončićeva mojstrovina podaja meseca v Evroligi

Dončić je osem od skupno 12 točk dosegel v prvi polovici zadnje četrtine in svojemu moštvu pomagal do odločilne prednosti z 69:62, kar je na koncu zadostovalo za miren zaključek srečanja. Pri Realu sta se izkazala še Fabien Causeur (15 točk) in Rudy Fernandez (12 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice