Šport > Košarka
367 ogledov

Dragiću podvig uspel še enkrat

goran dragić
Gorana Dragića vse bolj cenijo tudi v ligi NBA.

Slovenski zvezdnik v ligi NBA Goran Dragić je odličen teden v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, ko je svojo ekipo Miami popeljal do treh zmag, na zadnji tekmi proti Milwaukeeju pa dosegel 25 točk, kronal še z nagrado za najboljšega igralca tedna v vzhodni konferenci NBA. To je zanj četrto takšno priznanje v karieri, drugo v tej sezoni.

Kot je sporočil njegov klub Miami, je Dragić dobil nagrado za najboljšega v 13. tednu lige NBA (za tekme od 8. do 13. januarja). V tem obdobju je svoj klub vodil do niza treh zmag, poraza ni doživel, v teh tekmah pa je imel povprečje 23 točk, šest skokov in pet podaj na tekmo, s 50-odstotnim metom iz igre in 46-odstotno natančnim metom za tri.

Dragić je četrtič v NBA karieri prejemnik takšne nagrade, v tej sezoni jo je dobil že konec novembra. Naziv MVP tedna si je prvič sicer prislužil aprila 2012 kot član Houstona, drugič pa februarja 2014 v dresu Phoenixa.

Zdaj je postal četrti igralec vzhodne konference z več kot enim takšnim priznanjem v tej sezoni, pa tudi prvi član Miamija z vsaj dvema priznanjema po LeBronu Jamesu v sezoni 2013/14. Za člane ekipe Miami Heat pa je današnje priznanje Dragiću že 57. takšna nagrada v zgodovini kluba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice