Šport > Košarka
3571 ogledov

Zato je kupoval po 24 krofov in nosil pokvarjen klavir

Goran Dragić Miami Heat Dragić je lani prvič v karieri dobil priložnost na All-Star tekmi.
Slovenski zvezdnik v ligi NBA je bil gost v podcastu ameriškega novinarja.

Ameriški novinar Zach Lowe je spoštovano ime v športu na drugi strani Atlantika, nikoli ni skoparil s pohvalami na račun Gorana Dragića. Slovenski organizator igre je bil konec preteklega tedna gost v podcastu omenjenega novinarja, sicer člana redakcije ESPN, v pogovoru pa je razkril nekaj zanimivih podrobnosti.

Ena od tem pogovora je bil EuroBasket 2017 in Dragićeva družinska vez z v finalu poraženo Srbijo. "Vedno, ko igram proti Srbiji, mi moja tam (v Srbiji, op. a.) živeča družina pošilja sporočila v slogu 'dobro bi bilo, da daš manj kot 20 točk', ali pa 'poskusi igrati slabo'. Toda to je normalno, na to sem se že navadil," je v smehu pojasnil Dragić.

Dragić je v zadnjih sezonah član Miami Heat. Ekipa s Florida slovi po precej strogem trenažnem režimu, nad katerim bdi legendarni nekdanji trener Pat Riley. "Potiskajo nas na mejo mogočega, včasih je stvar že neprijetna. Ampak to mi je všeč. Gledajo na vse. (...) Ne maram prostih dni, saj se takrat ne počutim dobro. Včasih zato škodim svojemu telesu, toda zelo rad treniram. Toda če želim igrati recimo do 38. leta, potem moram paziti nase. Ne jem več sladkih stvari, imam svojega nutricionista. Čutim, da mi to pomaga, saj se hitreje regeneriram," je o delu pri Heat dejal Ljubljančan.

erik spoelstra Načrt za zmago Šport Spoelstra požel zasluge, a priznal: "Odločitev je bila Goranova."

Dragić se je spomnil na svoje začetke v ligi NBA, ko si je pri Phoenix Suns delil slačilnico s Shaquillom O'Nealom. Iz tistega obdobja je ostalo veliko zabavnih anekdot.

"Kot novinec sem imel veliko obveznosti. Pred vsako tekmo sem moral prinesti 24 krofov, čeprav smo imeli v ekipi veliko veteranov - Granta Hilla, Steva Nasha, Amar'eja Stoudemira - ki so radi jedli zdravo. Mislim, da je bil poleg trenerjev Shaq edini, ki je jedel tiste krofe. Shaq je včasih na predstavitvi pred začetkom tekme igral vlogo Supermana in je 'priletel' na parket, mi pa smo ga morali nositi. Jaz sem držal desno nogo, pomagali so mi še trije. Shaq je imel vedno nove ideje, mi pa smo v slačilnici vadili koreografijo," se je na življenje z O'Nealom ozrl Dragić. "Na gostovanja smo morali nositi njegov klavir. Nikoli nismo videli ali slišali, da bi Shaq igral nanj. Ko smo ga na koncu sezone vprašali, zakaj ga nosimo, če nikoli ne igra, nam je odgovoril, da je klavir pokvarjen."

Stephen Curry NBA Šport Prvaki uspešni, podprvaki potolčeni

Dragić v letošnji sezoni za Miami, ki je trenutno na petem mestu Vzhoda z 22 zmagami in 17 porazi, povprečno dosega 16,7 točke, 4,1 skoka in 4,8 asistence na srečanje.

Glas, ki bo Goranu Dragiću pomagal do vpoklica na All Star tekmo, lahko oddate NA TEJ POVEZAVI. 

goran dragić luka dončićć NBA Šport Tako je Dončić podprl Dragića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.