Šport > Košarka
4244 ogledov

Spoelstra požel zasluge, a priznal: "Odločitev je bila Goranova."

erik spoelstra Epa Erik Spoelstra
Vročica je tudi po zaslugi slovenskega zvezdnika Gorana Dragića v napeti končnici premagala Utah Jazz.

Pet sekund pred koncem tekme je Josh Richardsom po podaji Gorana Dragića dosegel odločilni koš za zmago Miami Heat nad Utah Jazz z izidom 103:102.

goran dragić miami heat utah jazz NBA Šport Miami slavil s košem v zadnjih sekundah, Dragić prvi strelec

Gostujoči košarkarji so se bali trojke Wayna Ellingtona, zato je Dragić podal odkritemu Richardsonu, ta pa je izkoristil nepripravljenost Utahove obrambe in s polaganjem zadel za zmago. 

"Ko si s strani nasprotnika deležen takšnega spoštovanja, si dosegel svoj cilj. Igra lahko poteka povsem drugje, nasprotno ekipo pa skrbi, kje se nahajaš. To je v pomoč mojim soigralcem," je povedal Ellington, ki je na nedavni tekmi z New York Knicks zbral kar 16 poskusov za tri točke (6/16/37,5%).

Taktična zamisel trenerja Erika Spoelstre se je obrestovala, a končno besedo je imel Dragić. "To je bila Goranova odločitev," je podajo iz avta komentiral trener Miamija.

goran dragić miami heat utah jazz | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić je po zmagi dejal: "Nikoli ne odnehamo. Sedem sekund pred koncem smo zaostajali za točko in J. Rich je zadel čudovito polaganje. Igrali smo čvrsto obrambo. Včasih nam ne steče v napadu ali obrambi, a s trdo igro lahko zmagamo tudi takšne tekme."

"Spoel (Erik Spoelstra, op. a.) je pripravil dober načrt za Wayna, ki je šel v kot. Vsi so se nekako nagnili v to smer. J. Rich je ostal odprt na vrhu rakete in izkoristil priložnost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice