Šport > Košarka
36865 ogledov

V Miamiju šokirani nad odločitvijo lige NBA

goran dragić Print screen Dragić je simbolično prekril usta Iztoku Čopu.
Vodstvo košarkarske lige NBA je kaznovalo Gorana Dragića.

Slovenski košarkarski zvezdnik v dresu Miami Heat se je na obračunu s Toronto Raptors zapletel v prerivanje z DeMarjem DeRozanom. S tem sta poskrbela za piko na i razburljivi in napeti tekmi, v kateri ni manjkalo vroče krvi.

Pred tem sta si na parketu v lase skočila James Johnson in Serge Ibaka ter si celo izmenjala nekaj udarcev. Oba bosta zaradi incidenta počivala eno tekmo.

dragić derozan Skorajšnji pretep Šport DeRozan s pestmi nad Dragića, vskočil celo trener dragić derozan Zvezdnik Šport "Nisem imel problema z Dragićem, dokler ..."

"Pretep na igrišču je nesprejemljiv in morala bi se odzvati na drugačen način," se je opravičil Johnson in dodal: "Agresija ni nikoli pravi odgovor in nasilja v tem športu ne smemo tolerirati. Iskreno se opravičujem. Razočaral sem svojo družino pri Miamiju. Sprejel bom posledice svojih dejanj. To se ne bo več ponovilo."

Dragić in DeRozan sta za obračunavanje po koncu tekme prejela denarni kazni. Dragić bo moral plačati 10.000 ameriških dolarjev, DeRozan še precej več, natančneje 25.000 dolarjev. Vodstvo lige je visoko denarno kazen za zvezdnika Toronto Raptors upravičilo s pojasnilom, da je z roko zamahnil proti slovenskemu košarkarju. Dragić je bil kaznovan zaradi vpletenosti v incident, konkretnega dejanja v poročilu, ki ga je predstavil izvršni podpredsednik lige NBA Kiki Vandeweghe, niso navedli.

"Presenečen sem bil. Ne strinjam se, a gremo naprej. To je za nami," je pred tekmo z Indiano Pacers komentiral Dragić. "Kaj lahko naredim?" je dodal.

Odločitev je šokirala tudi trenerja Erika Spoelstro, ki je svojemu varovancu priskočil na pomoč. "Goran? Kazen se mi zdi stroga. 10.000 dolarjev za malce dialoga. To je preveč," je povedal. "Prišel sem nekaj sekund prepozno. Nisem prepričan, kaj se je zgodilo. Mislim, da se je do mojega prihoda vse skupaj že umirilo," je dodal trener vročice.

Komentarjev 4
  • Lovebites 08:20 12.januar 2018.

    Obstaja dan,da ni clanka o njem?Je kdo obseden z njim,da pisete o njegovih pdvigih cist vsak dan?To je vendar njemu sluzba,kaj tolk potencirate in se greste neke senzacionalne zmazke?Kot vam objavljanje polpismenih zmazkov,le da gre njegovo delo njemu boljse od ...prikaži večd rok in je na profi ravni,za razliko od vas,ki ste na ravni siptarjev.

  • matermila 09:58 11.januar 2018.

    10 jurjev za Dragiča je kot za mene 1€.Naj se nikar ne pusti.

Sorodne novice