Šport > Košarka
13195 ogledov

O nesoglasju z Dragićem: "Rekel sem mu, naj utihne"

igor kokoškov goran dragić
Nekdanji selektor je spregovoril o tem, kako se je v finalu EuroBasketa moral pregovarjati z Goranom Dragićem.

Igor Kokoškov, pomočnik trenerja Utah Jazz, je v pogovoru za 60 Seconds More or Less obujal spomine na največji uspeh slovenskega ekipnega športa - zlato medaljo na EuroBasketu 2017. "To je bil za vse nas zelo poseben trenutek. Zame kot trenerja, strokovni štab, ekipo. Vseaslava in zasluge gredo igralcem. Res posebna skupina fantov. Teh trenutkov se bom spominjal do konca življenja," je povedal Kokoškov.

V finalu s Srbijo, ki ga je Slovenija dobila s končnim izidom 93:85, selektor v samem finišu srečanja ni mogel računati na prvega zvezdnika Gorana Dragića. "Poskušali smo ga poslati nazaj v igro, ogromno je naredil v prvem polčasu. Po treh četrtinah so se ga lotili krči. Želel si je igrati, vendar ni mogel," se spominja 46-letnik, ki se je znašel pred veliko dilemo. Na koncu je sprejel odločitev, ki se je izkazala za pravilno. 

"Govoril mi je, da naj ga pošljem nazaj na parket, vendar nisem mogel. Odvrnil sem mu 'utihni, pusti nekomu drugemu, da zaključi tekmo, dovolj si naredil.' Odločitev je bila moja. Okoliščine so bile pač takšne. Tekmo sem nameraval zaključiti z najboljšim igralcem, v našem primeru je bil to Goran, vendar na žalost ni šlo," je pojasnil.

goran dragić Zaušnica Miamiju Šport Navijači ogorčeni: "Dragića so oropali!"

"Košarka je del slovenske kulture"

O razlogih za izjemen uspeh slovenske košarke je Kokoškov dejal: "Slovenija je poseben del Evrope. Demografsko gre za mešanico različnih narodnosti. Veliko otrok prihaja iz mešanih družin. Slovenskih, bosanskih, srbskih, hrvaških, tudi italijanskih. Vsi poznajo slovenske košarkarje, ki so igrali v NBA. Boštjan Nachbar, Primož Brezec, Beno Udrih, Saša Vujačić in tako naprej. Veliko je tudi takšnih, ki bi lahko igrali v NBA, vendar so se odločili, da ostanejo v Evropi, kot na primer Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek..."

"Imajo dobre košarkarske šole. Obilico talenta. Slovenija je del stare jugoslovanske košarkarske šole, ki je ena najslavnejših na svetu. Slovenci radi gledajo košarko, je del njihove kulture, zato me uspeh ne preseneča. To je zlata generacija. Goran Dragić je vodja, Luka Dončić je bodoči NBA superzvezdnik. Imel sem dobro skupino fantov, ki so razumeli svoje vloge."

Beseda je nanesla tudi na prihodnost mladega zvezdnika Real Madrida, ki naj bi se po mnenju Kokoškova po koncu letošnje sezone preselil v ligo NBA. "Luka je poseben, ima vse možnosti, da postane še bolj poseben. Postal je MVP meseca decembra v Evroligi. Je član Real Madrida, ene najboljših in naprestižnejših ekip v Evropi. Nismo pričakovali, da bomo osvojili naslov, smo pa verjeli, da mu bodo izkušnje v reprezentanci pomagale pri razvoju. Vesel sem, da je bil del ekipe. Ni dvoma, da bo prišel v NBA. Morda bo ostal še kakšno leto. Denar bo vplival na njegovo odločitev. Postal bo prvi, drugi nabor drafta. To niti ni pomembno. Prihodnje leto bo v NBA," je napovedal košarkarski strokovnjak.

sprejem zlatih košarkarjev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice