Šport > Košarka
993 ogledov

Dragića ni bilo na spregled

erik spoelstra Epa Trener Miamija Erik Spoelstra.
V moštvu slovenskega asa Gorana Dragića imajo veliko težav s poškodbami.

Košarkarji Miamija so ponoči v ligi NBA gostovali v Houstonu in izgubili z 99:90. Edini slovenski košarkar v ligi, Goran Dragić, pa zaradi poškodbe levega kolena še drugič zaporedoma ni mogel pomagati soigralcem na terenu.

Trener Erik Spoelstra prav tako ni mogel računati na Tylerja Johnsona, že dlje časa pa je odsoten tudi Dion Waiters, ki bo kronične težave z gležnjem poskušal odpraviti z operativnim posegom.

"Ne vem, če se približujeta povratku, lahko pa povem, da oba napredujeta," je o zdravstvenem stanju Dragića in Johnsona povedal Spoelstra, čigar varovanci so izgubili tri od zadnjih petih tekem.

V ekipi iz Floride je z dvojnim dvojčkom, 22 točkami in 13 skoki, vnovič izstopal Hassan Whiteside. Pri zmagovalcih iz Teksasa pa je kar 28 košev dosegel James Harden, po 16 sta jih dodala Chris Paul in Tarik Black.

Tekma bi se lahko končala tudi drugače, saj je bil še tri minute pred koncem izid izenačen na 88:88.

Miami zdaj čakata dva prosta večera, nato pa a Florido prihaja Sacramento.

Zvezda večera je bil DeMarcus Cousins, ki je ob zmagi New Orleansa po dveh podaljških proti Chicagu s 132:128 dosegel trojni dvojček. Cousins je dosegel 44 točk, 24 skokov in 10 podaj. Postal je prvi igralec po Kareemu Abdul-Jabbarju in letu 1972, ki je na eni tekmi dosegel več kot 40 točk, 20 skokov in 10 podaj. Takšen dosežek je sicer uspel le še trojici: Wiltu Chamberlainu šestkrat ter po enkrat Oscarju Robertsonu in Elginu Baylorju. Najboljši med njimi je bil leta 1963 Chamberlain, ki je dosegel 51 točk, 29 skokov in 11 podaj.

"Samo vesel sem, da smo zmagali. Dosežek mi ne bi toliko pomenil, če ne bi zmagali. Dobro je biti v družbi, kot je Wilt. Bil je košarkar, ki je celotno kariero dosegal točke, kot bi bil v videoigri," je povedal Cousins.

Liga NBA, izidi:

Houston Rockets - Miami Heat 99:90
(Goran Dragić zaradi poškodbe levega kolena ni igral za Miami)

Charlotte Hornets - Sacramento Kings 112:107
Atlanta Hawks - Utah Jazz 104:90
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 109:105
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76ers 105:101
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 132:128 (po dveh podaljških)
Dallas Mavericks - Washington Wizards 98:75
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 104:101
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 118:126

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice