Šport > Košarka
261 ogledov

Vidmar naravnost iz bolnišnice v reprezentanco

Gašper Vidmar
V Ljubljani se je zbrala slovenska košarkarska reprezentanca, ki jo v petek in ponedeljek čakata dve novi preizkušnji na poti do SP 2019.

Med povabljenimi za naslednji dve tekmi kvalifikacij ni evroligaških igralcev, je pa na priprave prišel Gašper Vidmar, ki je bil pretekli teden tako bolan, da je moral celo za tri dni v bolnišnico. Center Banvita je poiskal zdravniško pomoč zaradi težav s sinusi, ki pa so zdaj že preteklost, tako da selektor Rado Trifunović pričakuje, da bo lahko računal na njegovo pomoč na tekmah s Črno goro v Podgorici v petek ob 20. uri ter z Belorusijo tri dni kasneje v Minsku.

Obračun s Črnogorci bo za evropske prvake neprimerno bolj pomemben kot tisti z Belorusijo, saj sistem tekmovanja določa, da tri najboljše ekipe iz te skupine napredujejo v novonastalo le z medsebojnimi točkami in rezultati. Glede na to, da Belorusija še nima zmage in bo verjetno zasedla zadnje mesto v skupini, bo petkov obračun v dvorani Morača že dal del odgovora o možnostih Slovenija za uvrstitev na SP 2019, ki bo na Kitajskem.

gašper vidmar Ne med mojo stražo! Šport Vidmar z epsko banano 'nasitil' Španca

Selektor Trifunović bo imel ta teden na voljo osem od dvanajstih košarkarjev, ki imajo doma zlate medalje z evropskega prvenstva v Istanbulu. Manjkali bodo Goran Dragić, Luka Dončić, Anthony Randolph in Aleksej Nikolić, brez dovoljenja kluba za odhod v reprezentanco pa je ostal tudi Zoran Dragić, ki je član turškega Efes Anadoluja.

"Cilj v tem drugem ciklusu kvalifikacij sta dve zmagi, želja pa je, da smo vsi zdravi in da nas krasi ekipni duh, s katerim smo prišli do zlate medalje pred pol leta. Zavedamo se, da bi bila zmaga v Črni gori velik plus, a hkrati vemo, da je v Podgorici vedno težko zmagati. Morali bomo biti stoodstotno osredotočeni in se hrabro zoperstaviti fizično precej močnejši ekipi," pravi Trifunović, ki bo imel tokrat tudi pomoč svetovalca, legendarnega Marka Miliča, katerega naloga bo vnos dodatne pozitivne energije med igralce in strokovno vodstvo.

Rado Trifunović Po tekmi Šport "Španci bodo še prišli v Slovenijo"

Slovenija bo v Črno goro - pot bo iz Podgorice podaljšala v Minsk - odpotovala v četrtek, na letalu redne linije pa bo štirinajst igralcev - Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Edo Murić, Luka Vončina, Žan Mark Šiško, Luka Rupnik, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic - ter približno 50 navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice