Šport > Košarka
1798 ogledov

Vidmar z epsko banano 'nasitil' Španca

gašper vidmar
Evropske prvake je na tekmi s Španci reševal Gašper Vidmar.

Slovenska košarkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za SP 2019 izgubila na gostovanju v Španiji in po 16 zaporednih zmagah utrpela prvi poraz na uradnih tekmah.

Španija - Slovenija Kvalifikacije SP Šport Furiji uspelo maščevanje proti Sloveniji

Med najbolj razpoloženimi varovanci Rada Trifunovića je bil Gašper Vidmar, ki je prispeval 24 točk, 7 skokov, 4 podaje in 2 blokadi.

"Za zmago na taki tekmi smo imeli preveč padcev v igri. V obrambi si nismo dovolj pomagali, slabo smo zapirali prostor pod lastnim obročem, tako da so Španci prišli do veliko drugih, celo tretjih priložnost za koš," je po tekmi dejal center, ki je po koncu EuroBasketa 2017 napovedal reprezentančno upokojitev.

Na srečo slovenskih ljubiteljev košarke si je kasneje premislil in se ostalim fantom pridružil v kvalifikacijah za SP 2019, v katerih selektor Trifunović ne more računati na Gorana Dragića, Luko Dončića, Zorana Dragića, Alekseja Nikolića in Eda Murića.

Rado Trifunović Po tekmi Šport "Španci bodo še prišli v Slovenijo"

Vidmar, član turškega Banvita in nesojena želja Real Madrida, je po pričakovanjih dominiral v raketi in v zadnji četrtini poskrbel za enega od vrhuncev srečanja, ko je pri zaostanku s 75:85 z izjemno blokado zaustavil poskus Frana Vazqueza.

Vrhunce tekme in Vidmarjevo blokado (od 1:15 naprej) si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Gašper Vidmar rojstni dan EuroBasket 2017 Gogijev vpliv Šport Slovenski as: "Na koncu sem bil predrag za Real"

Poleg Vidmarja se je izkazal tudi Klemen Prepelič, ki je bil s 27 točkami najboljši strelec slovenske reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice