Šport > Košarka
1714 ogledov

S takšnim avtobusom bodo potovali zlati Slovenci

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Naj se ve, da v njem sedijo aktualni evropski prvaki!

Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na dve kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2019. Po slovesu Igorja Kokoškova, ki je slovenske fante vodil do zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu 2017, je vajeti prevzel priznani košarkarski strokovnjak Rado Trifunović.

Igor Stefan Kokoškov Uradno Šport Kokoškov ostaja tesno povezan s slovensko košarko

Slovenska reprezentanca bo v petek v ljubljanskih Stožicah odigrala tekmo z Belorusijo in čeprav v ekipi manjkajo nekatera zveneča imena, je selektor zelo optimističen.

"Vsi naši igralci imajo vidne vloge v klubih, večina jih pozna sistem dela Igorja Kokoškova in od tega ne bomo veliko odstopali. Ključno je, da v teh štirih dneh, kolikor imamo časa, porazdelimo vloge," je povedal za naš medij.

Trifunović ne bo mogel računati na Gorana Dragića, Luko Dončića, Anthonyja Randolpha, Zorana Dragića, Alekseja Nikolića, Eda Murića in Jurija Macuro.

Slovenci so v novo ero reprezentančne košarke vstopili z novim avtobusom. Prevozno sredstvo naše reprezentance po novem krasi slogan #MojTim in pripis Vozimo zmagovalce. "Novo poglavje, nov avtobus," je pred začetkom naslednjega poglavja košarkarske pravljice sporočila KZS.

Slovenija se bo v skupini A poleg Špancev in Belorusov pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij sreča s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske.

Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.

Tekme slovenske reprezentance:

24. november 2017 (Slovenija - Belorusija)
26. november 2017 (Španija - Slovenija)
23. februar 2018 (Črna gora - Slovenija)
26. februar 2018 (Belorusija - Slovenija)
28. junij 2018 (Slovenija - Španija)
1. julij 2018 (Slovenija - Črna gora)

PREBERITE ŠE:

Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Evropski prvak Šport Jaka Lakovič: V Bilbau in Barceloni navijajo za Slovenijo Finale Eurobasket, Slavje Vroča roba Šport Zlatega Slovenca snubijo v NBA, vabi ga tudi Real Madrid Rado Trifunović Selektor Šport "Vodim najboljšo ekipo na svetu" Gašper Vidmar rojstni dan EuroBasket 2017 Gogijev vpliv Šport Slovenski as: "Na koncu sem bil predrag za Real" Edo Murić Klubi rekli ne! Šport Brez Dragića, Murića in Macure Finale Eurobasket, Slavje Reprezentanca Šport Brez Dragića, Dončića, Tončka, ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.