Šport > Košarka
423 ogledov

Brez Dragića, Murića in Macure

Edo Murić Epa
Evropski klubi so še dodatno oslabili slovensko reprezentanco.

Zgolj dan pred začetkom priprav na prvi dve kvalifikacijski tekmi za SP je selektor Rado Trifunović prejel novico, da se zaradi klubskih obveznosti reprezentančne akcije ne bodo udeležili Zoran Dragić, Edo Murić in Jurij Macura. Novo ime na seznamu je zdaj krilni košarkar Helios Suns  Blaž Mahkovic. Na seznamu tako ostaja dvanajst košarkarjev, ki bodo Slovenijo zastopali na prvih dveh tekmah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. 

Petindvajsetletni Murić in 18-letni Macura nista dobila zelene luči s strani svojih klubov (Anadolu Efes oziroma Baskonia), mlajši od bratov Dragić pa bo tekmi proti Belorusiji in Španiji izpustili zaradi sklepanja pogodbe z novim delodajalcem.

slovenija španija prva tekma Stožice Sergio Scariolo Kvalifikacije Šport V takšni postavi Španci nad Slovenijo

"Odločitev klubov, da se Edo Murić, Zoran Dragić in Jurij Macura ne smejo pridružiti slovenski reprezentanci, obžalujemo, vendar jo spoštujemo. Ekipi se bo namesto omenjene trojice pridružil Blaž Mahkovic, ki v tej sezoni kaže zelo dobre predstave v dresu Helios Suns. Gre za košarkarja, ki je sposoben igrati na položaju krila in krilnega centra. Kljub navedenim spremembam verjamem, da ima reprezentanca dovolj kakovosti in izkušenj, da kvalifikacije odpre z dobrim rezultatom," je dejal Trifunović.

Finale Eurobasket, Slavje Reprezentanca Šport Brez Dragića, Dončića, Tončka, ...

Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije začela v petek, 24. novembra. Ob 20.30 bo v dvorani Stožice gostovala reprezentanca Belorusije, ki si je nastop v glavnem delu kvalifikacij prislužila z uspešnim nastopanjem na predkvalifikacijskem turnirju. V nedeljo, 26. novembra, Slovenci gostujejo v španskem Burgosu. Obračun med prvo in tretjeuvrščeno ekipo minulega evropskega prvenstva se bo začel ob 19.30. Obe srečanji bo prenašal Kanal A.

Gašper Vidmar Reprezentanca Šport Vidmar in Omić sta se odločila

Slovenija se bo v skupini A poleg Špancev in Belorusov pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij sreča s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske. Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice