Šport > Košarka
140 ogledov

Zbor zlatih košarkarjev v ponedeljek

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Slovenski košarkarji bodo priprave na kvalifikacije za naslednje svetovno prvenstvo začeli v ponedeljek, so sporočili s KZS.

Prvi trening v dvorani Stožice bodo reprezentanti Slovenije opravili ob 18.15, prvi obračun jih v Ljubljani nato čaka prihodnji v petek proti Belorusiji ob 20.30, dva dni kasneje pa gostovanje v Burgosu pri Španiji. Tekma bo na sporedu ob 19.30.

Selektor Rado Trifunović je na priprave poklical Matica Rebca, Klemna Prepeliča, Eda Murića, Jako Blažiča, Gašperja Vidmarja, Sašo Zagorca, Žigo Dimca, Vlatka Čančarja, Zorana Dragića, Jurija Macuro, Gregorja Hrovata, Žana Marka Šiška, Luko Rupnika in Miho Lapornika. Zaradi neusklajenih terminov med Evroligo in Fibo Europe pa na tekmi ne bo Gorana Dragića (obveznosti v NBA), Luke Dončića, Anthonyja Randolpha in Alekseja Nikolića, nosilcev zlate kolajne z letošnjega EP.

Ilimane Diop Baskonia Evroliga žoga Razdvojeni Šport Kaos v režiji Fibe, pri evroligašu javno rekli "ne"

Slovenija se bo v skupini A pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se bo nato v drugem delu kvalifikacij srečala s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske.

Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prvo, drugo in tretjeuvrščena ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja, oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.

Finale Eurobasket, Slavje Reprezentanca Šport Brez Dragića, Dončića, Tončka, ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.