Šport > Košarka
8520 ogledov

Kaos v režiji Fibe, pri evroligašu javno rekli "ne"

Ilimane Diop Baskonia Evroliga žoga
Košarkarji Baskonie so se javno odpovedali nastopom za svoje reprezentance.

Ljubitelji košarke dobro veste, da so z letošnjo sezono kvalifikacije za svetovno prvenstvo doživele korenite spremembe. Tekme se bodo igrale v večih terminih med klubskim tekmovalnim koledarjem, to pa botruje številnim zapletom.

Že pred časom je liga NBA Mednarodni košarkarski zvezi (FIBA) sporočila, da svojih igralcev med sezono ne namerava puščati na kvalifikacijske tekme. Na podoben odziv je Fiba naletela tudi pri evroligaških klubih pod okriljem Uleba.

Novi slovenski selektor Rado Trifunović je seznam za bližnji srečanji Slovenije proti Belorusiji in Španiji tako sestavil brez Gorana Dragića, Luke Dončića, Anthonyja Randolpha in Alekseja Nikolića. Edini na seznamu, ki v letošnji sezoni igra v NBA ali Evroligi je Edo Murić.

Finale Eurobasket, Slavje Reprezentanca Šport Brez Dragića, Dončića, Tončka, ...

V sredo so se od kvalifikacij poslovili še drugi košarkarji. Člani Baskonie, ki je v torek v okviru Evrolige na domačem parketu razbila Real Madrid (105:75), so v izjavi za javnost pojasnili svoje razloge za odsotnost. Pod izjavo so se podpisali Jānis Timma (Latvija), Jayson Granger (Urugvaj), Johannes Voigtmann (Nemčija), Vincent Poirier (Francija), Ilimane Diop (Španija) in Tornike Shengelia (Gruzija).

"Moramo izbirati med našimi nadrejenimi, ki nam izplačujejo denar s katerim preživljamo družino, in našo državo. Nismo odgovorni za nastalo situacijo, toda moramo sprejeti odločitev. V klubu smo se pogovorili in se zaradi slabega starta v sezono in novega trenerja odločili, da ne bomo igrali za državne reprezentance v prvi fazi kvalifikacij za svetovno prvenstvo," so zapisali košarkarji.

luka dončić Uf, to pa boli! Šport Dončić zaman čakal pomoč soigralcev

Fiba je s kvalifikacijami med sezono zelo osiromašila številne izbrane vrste, saj za reprezentačne tekme ni predviden klubski premor, kot je na primer pri nogometu.

Vsekakor se bo v aktualnih kvalifikacijah igrala precej slabša košarka, kot bi se lahko. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.