Šport > Košarka
16504 ogledov

Američani izračunali, kje bo igral Luka Dončić

Luka Dončić Pablo Laso pravi, da Dončić ostaja na trdnih tleh.
Ameriški veljaki se želijo o kvalitetah slovenskega košarkarskega asa prepričati na lastne oči.

Luka Dončić že nekaj časa sodi v ožji krog najbolj zaželenih košarkarjev na svetu. Za usluge 18-letnega slovenskega reprezentanta se zanimajo številne franšize onkraj Atlantika, katerih predstavniki prihajajo v Evropo, da bi si čudežnega dečka ogledali v živo.

Tako je zadnjim tekmam madridskega Reala proti Barceloni v španski ligi ACB in Maccabiju v Evroligi prisostvoval nihče drug kot generalni direktor Cleveland Cavaliers Koby Altman.

Dončić je proti izraelskemu moštvu zbral 19 točk in 6 skokov, še bolje pa se je odrezal na obračunu z večnim rivalom, kateremu je nasul 20 točk in dodal 10 skokov.

luka dončić | Avtor: Epa Epa
"Luka je mentalno zrel in zaveda se, da so vse oči uprte v njega," je povedal trener Reala Pablo Laso, ki se na prisotnost zvedavih Američanov požviga.

"Ni mi mar za to. Razumem, da me vsi sprašujejo o Luki. Čeprav ga gledajo, on ostaja zbran. Vajen je pozornosti. S tem se srečuje od 13 leta starosti," je dodal trener.

Ameriški mediji še naprej trdijo, da je Dončićeva prihodnost v ZDA. Revija Sports Illustrated (SI) v najnovejši napovedi predvideva, da bo slovenski košarkar postal drugi nabor naslednjega drafta. Kot prvi naj bi si vpoklic v ligo NBA prislužil Marvin Bagley III.

SI še napoveduje, da bo slovenskega košarkarja izbrala ekipa Atlanta Hawks. Napoved priznane športno-novinarske franšize je skupek poglobljene analize statističnih podatkov in strokovnih mnenj, a še vedno gre le za predvidevanje.

Dončić se je v torek znova dokazal na tekmi Evrolige.  Ob porazu Reala proti Baskonii je bil najboljši strelec srečanja in edino pravo orožje trenerja Pabla Lasa.

pablo laso Blamaža Šport Dončićev trener: "Naj**al sem!" luka dončić Uf, to pa boli! Šport Dončić zaman čakal pomoč soigralcev

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice