Šport > Košarka
10840 ogledov

Dončićev trener: "Naj**al sem!"

pablo laso Epa
Kaj se dogaja z moštvom Luke Dončića?

Real Madrid je do nedavnega beležil fantastičen uvod v novo sezono. V domačem prvenstvu je nanizal šest zaporednih zmag, štirikrat je bil uspešen v Evroligi.

Po desetih zmagah je moral v petem krogu najmočnejšega evropskega tekmovanja priznati premoč Himkiju, nato je nastopila kriza.

Madridčane so v Evroligi premagali tudi košarkarji Maccabija in Baskonie, v domačem prvenstvu pa je bil zanje usodna Barcelona. Real je tako izgubil zadnje tri evropske tekme in štirih od zadnjih petih, če upoštevamo dogajanje na domačem parketu.

Poraz proti Baskonii je bil samo še pika na i bledim predstavam kraljevega kluba. Baski so na domačem igrišču zmagali s 30 točkami razlike (105:75), kar je najhujši poraz Reala v moderni Evroligi (od leta 2000).

luka dončić Uf, to pa boli! Šport Dončić zaman čakal pomoč soigralcev

"Naj**al sem," je po tekmi dejal trener Pablo Laso. "Izgubili smo za 30 točk, jaz pa sem enako na tleh, kot če bi izgubili za eno. Razlika ni tisto, zaradi česar sem v težavah," je dodal.

"Zame je bilo tekme konec v prvem polčasu. Začeli smo brez energije, oni so zadevali lepe mete. Obramba je bila slabša, napad še slabši, tako da nismo imeli možnosti. Čestitke Baskonii. Začeli smo zelo slabo. Prišli so do visokega vodstva in tekmo obvladali do konca. Mi nismo imeli odgovora. To je lekcija za prihodnost. Baskonia je zasluženo zmagal," je dejal Laso.

pablo laso | Avtor: Profimedia Profimedia

Ena redkih svetlih točk Reala ostaja Luka Dončić, ki je bil z 18 točkami ponovno prvi strelec srečanja. Dončić je z 20,7 točke na tekmo še vedno najboljši strelec Evrolige, prav tako ima še vedno najvišji statistični indeks med vsemi igralci (28,0).

Tudi v domačem prvenstvu je eden najučinkovitejših košarkarjev Reala, trenutno je 12. strelec (14,0 točke), 6. skakalec (6,0 skoka) in 11. podajalec (4,0) španske lige ACB.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 NBA Šport Američani izračunali, kje bo igral Luka Dončić
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice