Šport > Košarka
8359 ogledov

Selitev NBA uglednežev v Izrael

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano
Luka Dončić bo nocoj pod posebnim drobnogledom.

Luka Dončić je že nekaj časa na radarju vseh NBA ekip, še zlasti tistih, ki računajo na enega izmed prvih izborov na naslednjem naboru lige. Slovencu se po zadnjih predvidevanjih, ki so jih opravili strokovnjaki za draft, obeta celo prvo mesto.

"Michael Porter Jr. in Marvin Bagley III ne bi bila sposobna dosegati številk, ki jih na tekmah v svojo statistiko vpiše Dončić," je za priznani Bleacher Report že med evropskim prvenstvom dejal eden izmed veteranov med ogledniki, ki pa ga niso imenovali. "Stoodstotno je lahko prvi pick (izbor; op.p.). Njegova igra je leta pred ostalimi. Iz tekme v tekmo preseneča," je še dodal. 

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano Ob Dončiću Šport Takšne so reakcije Američanov

Po zadnjih analizah naj bi v boju za prvi izbor najbolje kazalo šestkratnim NBA prvakom iz Chicaga, ti pa naj bi na prvo mesto postavili prav Dončića. Slovenski reprezentant bi tako združil moči še z enim impresivnim Evropejcem - Fincem Laurijem Markkanenom. Za Dončićem naj bi se do petega mesta zvrstili Marvin Bagley III z univerze Duke (Atlanta Hawks), nekaj časa prvi favorit drafta 2018 Michael Porter Jr. iz univerze Missouri (Cleveland Cavaliers), košarkar Arizone DeAndre Ayton (Phoenix Suns) in član Texasa Mohamed Bamba (Sacramento Kings).

Luka Dončić Real Madrid MVP Šport Dončić: Takšnim zapisom se poskušam izogniti

Da je Dončić zelo zaželen v ligi NBA kaže tudi odziv NBA predstavnikov, ki si bodo danes ogledali evroligaško tekmo v Tel Avivu med Maccabijem in madridskim Realom. Na dvoboju naj bi bili prisotni generalni manager Bikov iz Chicaga Gar Forman, pomočnik GM-a Atlante Jeff Peterson in številni ogledniki NBA moštev.

 

Komentarjev 1
  • Avatar mnenje
    mnenje 00:39 10.november 2017.

    ali se zavedate, da izr. napadajo Sirijo ??? https://siol.net/novice/svet/sterbenc-izraelu-ustreza-razbijanje-mocnejsih-arabskih-drzav-363185

Sorodne novice