Šport > Košarka
3733 ogledov

Dončić: Takšnim zapisom se poskušam izogniti

Luka Dončić Real Madrid Luka Dončić z Realom tudi v letošnji sezoni meri na lovorike.
Košarkar meseca oktobra v Evroligi spregovoril tudi o novih pritiskih.

Luka Dončić je najboljši košarkar na začetku evroligaške sezone, z madridskim Realom je nanizal štiri zmage in pri tem dvakrat postal igralec kola, ob koncu meseca pa tudi košarkar meseca. V povprečju je v svojo statistiko vpisal 24 točk, 6,8 skokov in 3,8 podaj.

"Ta nagrada je zame zelo pomembna, saj je Evroliga zelo zahtevno tekmovanje, vsaka tekma je zelo težka. Ni lahkih tekmecev in zelo pomembno je zmagovati dvoboje, vesel sem, da nam je to uspelo že štirikrat. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali," je v pogovoru za spletno stran Evrolige dejal mladi slovenski reprezentant, ki je postal najmlajši igralec z nazivom košarkar meseca. "To je še dodaten razlog za motivacijo in trdo delo. Vedno moraš najti razlog za trde treninge, to je najpomembnejše."

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano Ob Dončiću Šport Takšne so reakcije Američanov

Pri madridskem Realu imajo v zadnjem času veliko težav s poškodbami, Ognjen Kuzmić je že končl sezono, nekaj časa bo odsoten tudi Dončićev reprezentančni kolega Anthony Randolph. "Imamo veliko težav. Igramo pravzaprav le z dvema visokima košarkarjema (Felipe Reyes, Gustavo Ayon) in ni nam lahko. Trudita se po najboljših močeh, da nam pomagata, ampak nestrpno čakamo, da bomo imeli na voljo vse igralce. Morali smo se prilagoditi. Dino Radončić, Jonas Mačiulis in jaz smo morali zaigrati kot krilni centri, a navsezadnje je vse skupaj le košarka. Potrebno je igrati z energijo in biti dober v obrambi. Ne glede na to na katerem položaju igraš, lahko narediš dobre reči za svojo ekipo," pravi Dončić.

Ta se je v drgem kolu že pomeril z nekdanjim mentorjem, Real je ugnal CSKA, ki ga na parketu zdaj vodi nekdanji igralec madridskega kluba Sergio Rodriguez. "On je eden najboljših igralcev v Evroligi. Veliko sem se naučil od njega, ko je igral tu in sem bil pravzaprav še otrok. Zelo pomembno je, da lahko Evroliga pripelje nazaj takšnega igralca kot je on. Je izjemen košarkar! Pred tekmo sva se malce pogovarjala, kot to storiva vedno. Sva dobra prijatelja."

Luka Dončić Žalgiris Real Madrid Dončić Šport Do tega dosežka kot najmlajši v zgodovini

Članu najboljše peterke z zadnjega evropskega prvenstva je pri dokončni uveljavitvi sicer 'pomagala' neprijetna poškodba, ki se je pripetila lanskemu najkoristnejšemu igralcu evrolige Sergiu Llullu. Ta si je poškodoval koleno na pripravah španske izbrane vrste ored EuroBasketom. "Sergi je najboljši igralec v Evropi, ob njegovi odsotnosti pa sem vedel, da moram storiti korak naprej. Veliko dobrih stvari me je naučil in to, da sem napredoval, je delno tudi zaradi njega."

Dončić je član Reala že od 13. leta, v klubu so njegovo igralsko kariero skrbno načrtovali in usmerjali. "Ni dvoma, da sem zadovoljen s potezami kluba. Vedno sem igral proti starejšim, pomembno pa je bilo, da se je to dogajalo postopoma. Ljudje v klubu so delali korak za korakom, nikoli niso prehitevali reči. To je bilo zelo pomembno za moj razvoj." 

luka dončić Športno priznal Šport Dončićeva žrtev: Potem pa odraste in ti naredi tole!

Zdaj so pritisk in pričakovanja že večja. Kako se spopada z njimi?. "Je kar težko. Trudim se, da ne bi prebral vsega, kar je zapisano o meni, a veliko je tega na internetu. Vedno naletiš na kaj in seveda prebereš, a se temu izogibam. Če si na socialnih medijih, je nemogoče, da ne bi kaj zasledil. Seveda je hkrati lepo, če prebereš kaj lepega, a poskušam se tem zapisom izogniti."

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice