Šport > Košarka
1178 ogledov

Dončić znova premikal mejnike

Luka Dončić Epa
Mladi slovenski reprezentant je še enkrat več navdušil

Madridski Real je v tretjem kolu evroligaškega tekmovanja gostil Milančane in prišel še do tretje zmage. Španci so slavili z rezultatom 100:90, odločilno prednost pa so si v izjemno napadalni predstavi obeh ekip priigrali šele v zadnji četrtini. Kot je v tej sezoni že v navadi, je bil najboljši posameznik dvoboja Luka Dončić.

Mladi Slovenec je izenačil svoj točkovni rekord v Evroligi, dosegel je 27 točk, k temu pa dodal še osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge, tekmeci pa so nad njim naredili kar deset osebnih napak. Mladi zvezdnik se je tako ustavil pri statističnem indeksu 41.

Slovenski reprezentant je že v uvodni četrtini dosegel 10 točk, dva skoka in tri podaje, večji del druge četrtine pa mu je trener Pablo Laso namenil premor. Njegova poteza je bila "zatišje pred nevihto", Dončić je namreč v tretji četrtini zablestel na madridskem parketu in z atraktivnimi potezami gledalce dvignil v prave višave, tekmece pa spravljal v obup.

luka dončić Športno priznal Šport Dončićeva žrtev: Potem pa odraste in ti naredi tole!

V tej sezoni še noben igralec na stari celini ni dosegel tako visokega statističnega indeksa, kot ga je imel Dončič na današnji tekmi. "Vsi smo igrali borbeno in se do konca borili, ob takšnem pristopu pa smo si zmago tudi v celoti zaslužili," je takoj po zmagi dejal "čudežni Slovenec".

Ob madridskem Realu so do tretje zmage prišli tudi košarkarji iz moskovskega Himkija in pirejskega Olympiacosa. Prvi so na domačem parketu premagali Crveno zvezdo s 85:78, drugi pa v gosteh Maccabi iz Tel Aviva z 69:68.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Kakšne besede! Šport Zvezdnik lige NBA spregovoril o Dončiću

V sredo bo na veliko sceno stopil tudi slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, njegov Bamberg bo gostoval v Malagi, turški derbi med Fenerbahčejem in Anadolu efesom pa čaka Eda Murića. Druga para sta CSKA Moskva - Panathinaikos ter Baskonia Vitoria - Valencia.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice