Šport > Košarka
4959 ogledov

Zvezdnik lige NBA spregovoril o Dončiću

Kristaps Porzingis
Čez lužo vedno več pozornosti namenjajo Luki Dončiću.

Mladi slovenski reprezentant Luka Dončić si je s predstavami na evropskem prvenstvu in z igrami na začetku sezone ime ustvaril tudi na drugi strani Atlantika, kjer mu napovedujejo izbor v prvi peterici na naslednjem naboru za ligo NBA. O Slovencu je po prvi tekmi sezone moral tako spregovoriti tudi zvezdnik NBA ekipe New York Knicks Kristaps Porzingis, ki je s svojo reprezentanco moral Sloveniji priznati premoč v četrtfinalu EuroBasketa.

"Neverjetno je, kaj počne pri 18 letih. Še nikoli nisem videl česa podobnega. Je eden vodilnih igralcev Real Madrida in je zelo konstanten. Ne gre za to, da bi bil eno tekmo dober, naslednjo pa ne, kot se to dogaja večini mladih košarkarjev. Tudi meni. Njegova konstantnost me najbolj preseneča. Glede na to, kaj počne na najvišjem evropskem nivoju, bi moral biti po mojem mnenju prvi izbor na naslednjem draftu," je o Dončiću za ugledni Slam Magazine dejal Latvijec, ki je sezono odprl z 31 točkami in 12 skoki.

goran dragić Evropejci v NBA Šport Tako visoko uvrščajo Dragića

Glede na to, da Američani slovenskega najstnika poznajo predvsem preko kratkih posnetkov s twitterja, jih je zanimalo, kako je igrati proti njemu. "Verjamem, da je pravi. To pravim glede na njegove predstave v najmočnejšem tekmovanju v Evropi. Druga zgodba je, če bo to lahko prenesel v NBA. Fantje, ki 'ubijajo' v Evropi, tega na začetku ne prenesejo v ligo NBA. Sam nisem bil takšna zvezda, kot je Luka zdaj v Španiji, sem se pa hitro prilagodil in prenesel svojo igro. Za branilce je vedno nekoliko težje. Morda bo potreboval nekaj časa, a glede na to, kaj počne v Evropi ... Nihče od košarkarjev, ki so zdaj v univerzitetni ligi, ne bi bil zmožen tako igrati v Evroligi."

New York Knicksom sicer napovedujejo težko sezono, zato pa bi lahko izbirali med prvimi na naboru. Če tudi vodilni možje kratkohlačnikov razmišljajo podobno kot njihov prvi zvezdnik ...

Luka Dončić Real Madrid Predsednik Šport "Dončića bomo poskušali pregovoriti"

New York je sinoči sicer visoko izgubil z Oklahomo (84:105), ki je pred sezone Russellu Westbrooku dodala še zvezdnika Paula Georga in Carmela Anthonyja, slednji je k Thunderju prišel prav iz New Yorka. Trojica je skupno dosegla 71 točk, George 28, Anthony 22, Westbrok pa je 21 točkam dodal še 10 točk in 16 asistenc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice