Šport > Košarka
14348 ogledov

Noro, noro in še enkrat noro! Dončić ponižal tekmece

luka dončić
Luka Dončić je preprosto nenadkriljiv.

Ne mine tekma, da ne bi na njej v vsem svojem sijaju blestel komaj 18-letni slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić.

Real Madrid je v petem krogu domačega prvenstva premagal Unicajo (99:85) in se s peto zaporedno zmago (5-0!) utrdil na prvem mestu razpredelnice.

Kraljevi klub, ki je dobil tudi obe zahtevni evroligaški preizkušnji, je le ena od dveh ekip, ki v letošnji sezoni španske ACB še ne poznata poraza. 

luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Znova je blestel slovenski reprezentant, ki je v 21 minutah prispeval 18 točk (4/5 za dve, 2/3 za tri, 4/4 prosti meti), 6 skokov in 5 podaj za statistični indeks 26.

Bolje se je odrezal le Jaycee Carroll, ki je 29 točkam dodal tri skoke in podajo (indeks 27). Anthonyja Randolpha zaradi poškodbe rame ni bilo v kadru kraljevega kluba.

anthony randolph Kriza v Madridu Šport Gneča v ambulanti, Randolph za seboj pustil veliko vrzel Slovenija EuroBasket 2017 Slovenski Real Šport Madridčani snubijo še enega zlatega Slovenca

Dončić se je med tekmo poigraval s košarkarji nasprotne ekipe in s preigravanjem med nogami ponižal  gostujočega branilca Carlosa Suáreza. Poglejte si še nekaj fantastičnih potez slovenskega asa, ki iz dneva v dan potrjuje status prvega favorita na naslednjem naboru severnoameriške lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice