Šport > Košarka
12143 ogledov

Velik košarkar, še večji človek: Dončić navdušil Srbijo

luka dončić
Luka Dončić bodri nesrečnega srbskega košarkarja.

Na četrtkovi evroligaški tekmi Real Madrida in CSKA Moskve se je poškodoval srbski košarkar v dresu španskega velikana Ognjen Kuzmić.

Nekdanji član severnoameriške lige NBA, kjer je igral za Golden State Warrios (2013-2015), je strgal kolenske križne vezi in bo s parketa odsoten od šest do decevet mesecev.

ognjen kuzmić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski košarkar Luka Dončić je svojemu prijatelju in klubskem soigralcu poslal spodbudno sporočilo. Na družbenih omrežjih je njuni skupni fotografiji kar v srbščini pripisal: "Drži se, brat! Vsi smo s tabo. Vrnil se boš še močnejši."

Dončićev zapis je naletel na izrazito pozitiven odziv, hvalnice mu za izkaz kolegialnosti in ekipnega duha pojejo tudi številni srbski mediji.

Mladi zvezdnik Reala je proti CSKA igral 26 minut in zabeležil 14 točk (1/2 za dve, 1/6 za tri, 9/11 prosti meti), sedem skokov, dve podaji in dve ukradeni žogi za statistični indeks 21 (najvišji na tekmi!). Nad 18-letnikom je bilo storjenih kar osem osebnih napak.

Kuzmić je zaradi poškodbe kolena že končal letošnjo sezono. Na tekmi z moskovsko ekipo se je poškodoval tudi Anthony Randolph, ki bo zaradi izpaha rame odsoten najmanj tri tedne, morda več.

 

Samo jako brate!!! Svi smo uz tebe!! Vratit čes se jači!!!@ognjenkuzmic1

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 1
  • Žurnalček 05:38 15.julij 2019.

    Ali vi sploh mislite brisati kdaj , kar ste pred dvema desetletjena napisali ali nimate nič novejšega , pa ljudem kradete čas s 3 leta bajatim - upam da razumete , kaj ne bi a ne - novicami !

Sorodne novice