Šport > Košarka
1516 ogledov

Pri Realu še kar naprej vabijo Slovence

Žiga Dimec
Po poškodbah v kadru madridskega Reala si v kraljevem klubu še naprej želijo slovenske košarkarje.

Madridski Real, ki že ima v svojih vrstah dva dobitnika zlatega odličja z zadnjega evropskega prvenstva, gre za Luko Dončića in Anthonyja Randolpha, si očitno na vse pretege v svoje vrste pripeljati še kakšnega Slovenca. Nekaj časa je bil na radarju velikana iz španske prestolnice Klemen Prepelič, a se mu pariški klub ni želel odpovedati, zdaj pa so v igri za prestop v Madrid slovenski centri.

O zanimanju za Gašperja Vidmarja smo že pisali, po informacijah pa naj bi sedaj na seznamu Reala znašel še Žiga Dimec. Pri španskem klubu sicer vneto iščejo zamenjavo za hudo poškodovanega Ognjena Kuzmića, ki je zaradi poškodbe kolena že sklenil sezono. Dimec je sicer navdušil na polfinalni tekmi EuroBasketa, ko se je odlično zoperstavil zvezdniškemu dvojcu Pau in Marc Gasol.

Slovenija EuroBasket 2017 Slovenski Real Šport Madridčani snubijo še enega zlatega Slovenca

Dimec je na EP ob omejeni minutaži sicer zbral po 2,1 točke in 2 skoka na tekmo, na začetku klubske sezone pa v ligi ABA2 dosega 7,0 točke in 4,0 skoka na tekmo, v slovenskem državnem prvenstvu pa 12 točk in 6,5 skoka na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice