Šport > Košarka
1308 ogledov

Dončić pred novo nagrado

Luka Dončić Žalgiris Real Madrid Epa
Luka Dončić še enkrat glavni kandidat.

Luka Dončić še naprej navdušuje. Ob četrti evroligaški zmagi madridskega Reala na prav toliko tekmah je prišel do svojega strelskega rekorda med evropsko elito. Dosegel je 28 točk, k temu pa dodal še devet skokov in štiri asistence. S statističnim indeksom 35 se mu znova obeta naziv najkoristnejšega igralca kroga, pri 18 letih bi mu to uspelo že šestič, drugič zapored pa v nekaj dneh.

V minulem kolu je drugo najboljšo oceno prejel njegov nekdanji soigralec pri Realu Sergio Rodriguez, ki se je v dresu CSKA ustavil pri statističnem indeksu 29. Fenomenalni Dončić se je na dvobuju z Milančani sicer ustavil pri številki 41. Dončić je v štirih krogih v povprečju zbral po 24 točk, 6,8 skokov in 3,8 podaje. Njegova uspešnost pri metu za dve točki znaša 65,4%, zadel je 16 od 27 metov, za tri pa 43,5 (10/23).

"V drugem polčasu smo opravili odlično delo v obrambi in pri kontroli skoka. Res imamo odlično ekipo z igralci, ki lahko naredijo prav vse na parketu. Moramo ostati skupaj, ne glede na zmage ali poraze. To je ključno," je po novi izjemni predstavi dejal mladi slovenski virtuoz.

Njegova predstava je izgledala takole:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice