Šport > Košarka
10228 ogledov

Dončić pred dosežkom, ki ni uspel nikomur v zgodovini

Čudežni deček Luka Dončić je na pragu rekordnega dosežka, s katerim se ne more pohvaliti noben košarkar v zgodovini Evrolige.

Najbolj vroči slovenski košarkar na stari celini Luka Dončić bo v 5. krogu evroligaškega tekmovanja z Real Madridom gostil moskovki Khimki.

Osemnajstletni zvezdnik španskega velikana bo na srečanju napadal tretji zaporedni naziv najkoristnejšega igralca kroga (MVP), kar doslej ni uspelo še nobenemu igralcu v evroligaški zgodovini!

Luka Dončić Žalgiris Real Madrid Evroliga Šport Dončić v enem tednu dvakrat MVP kroga

Dončić bo pred začetkom tekme prejel priznanje za najkoristnejšega igralca (MVP) meseca oktobra v Evroligi. Naslov si je prislužil po zaslugih odličnih predstav v 3. in 4. krogu, ko je kar dvakrat v enem tednu osvojil naziv MVP kroga. Slovenski reprezentant se je v zgodovino zapisal že s tem, ko je postal najmlajši dobitnik nagrade za MVP meseca (oktober).

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je v prvih štirih krogih najmočnejše košarkarske lige v Evropi dosegel rekordni statistični indeks 129. V dresu madridskega velikana je nasprotnikom nasul 96 točk, kar je izenačitev najboljšega dosežka na prvih štirih tekmah v zadnjem desetletju.

Zlati slovenski reprezentant je s 24.0 točke na tekmo najboljši strelec Evrolige in se ponaša z najvišjim povprečnim indeksom - 32,2. Njegov najbližji zasledovalec Erick Green (Valencia) ima indeks 24,3.

Zaradi epskih predstav na košarkarskem parketu se 18-letnik srečuje z vedno višjimi pričakovanji. "Ja, je kar težko. Poskušam čim manj prebirati. O meni se res ogromno govori. Če preživljaš čas na družbenih omrežjih, se je temu nemogoče izogniti. Obenem pa je lepo brati lepe stvari, vendar se trudim, da tega ne počnem," je dejal za uradno spletno stran Evrolige.

Real Madrid je pod taktirno palico slovenskega asa neporažen tako v domačem prvenstvu (6-0) kot Evroligi (4-0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice