Šport > Košarka
13556 ogledov

Kokoškov: Slovenija ni prekršila nobenega pravila!

Epa Kokoškov, ki ga je nasledil Rado Trifunović, bo ostal povezan s slovensko košarko, pomagal bo v vlogi svetovalca.
Režiser slovenske košarkarske pravljice se je v pogovoru za ruske medije dotaknil Luke Dončića in Anthonyja Randolpha.

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov, ki onkraj Atlantika opravlja vlogo pomočnika trenerja Utah Jazz, je za ruski mediji Izvestiju spregovoril o senzaciji nedavno končanega EP, na katerem je Slovenija na krilih Gorana Dragića in ob izjemni podpori Luke Dončića osvojila zgodovinsko zlato medaljo.

"Luka je nedvomno najbolj nadarjen igralec, kar sem jih imel priložnost trenirati. Biser slovenske in svetovne košarke. Spremljam ga in vedno sem vesel, kadar igra. Ima neverjetne sposobnosti preigravanja, zadeva čudežne koše in ve, kako igrati v obrambi. Še posebej izstopa njegova samozavest," je slovenskega reprezentanta pohvalil Kokoškov.

"Ni pomembno, ali igra organizatorja igre ali krilo, v vsakem primeru bo postal velik igralec. Rad bi ga videl v NBA takoj, ko bo menil, da je pripravljen. Če vprašate mene, lahko v NBA igra naslednjih 17 let," je dodal srbski strokovnjak.

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 | Avtor: Profimedia Profimedia

Četudi sta bila Dragić in Dončić gonilni sili slovenske reprezentance, pa nikakor ne gre zanemariti doprinosa Anthonyja Randolpha. Naturalizirani košarkar je bil po slovenski zmagi pereča tema v srbskih medijih, ne nazadnje je tudi selektor Aleksandar Đorđević poudaril, da naj bi "zlato osvojilo 11 Slovencev in Američan."

"Nismo prekršili nobenega pravila Mednarodne košarkarske zveze (Fiba). Slovenija ni prva, ki se je odločila za to. Pred njo so to počeli Izrael, Rusija, Hrvaška, Bosna, Gruzija,... Nismo prvi in ne zadnji. V tem ni nič neobičajnega. Randolpha smo težko naturalizirali, saj nismo imeli podpopre vlade Republike Slovenije. Anthony je sijajen človek, ki nam je zelo pomagal. Upam, da bo še naprej igral za Slovenijo. Osvojili smo zlato in nič ne more spremeniti mojega stališča," je zatrdil Kokoškov.

Anthony Randolph | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.