Šport > Košarka
210 ogledov

Dončić v enem tednu dvakrat MVP kroga

Luka Dončić Žalgiris Real Madrid epa
Slovenski košarkar Luka Dončić je postavil nov zgodovinski mejnik.

Luka Dončić je kar dvakrat v enem tednu postal najkoristnejši igralec kroga v Evroligi. V torek si je ta naziv prislužil na tekmi proti Olimpii iz Milana, v četrtek pa je nove izjemne številke zabeležil proti Žalgirisu.

Luka Dončić Žalgiris Real Madrid Evroliga Šport Dončićeva dominacija se nadaljuje!

Po odigranem četrtem krogu je Dončić najboljši strelec Evrolige in igralec z daleč najvišjim statističnim indeksom. Na tekmo dosega 24 Točk in ima povprečni indeks 32,25. Drugi najboljši strelec evrolige je član Valencie Erick Green z 20 točkami.

Mladi zvezdnik Real Madrida je v torek dosegel 27 točk, osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge (indeks 41), v četrtek pa je zbral 28 točk, devet skokov in štiri podaje. Indeks 41 je njegov osebni rekord v evroligi in drugi najvišji indeks katerega koli igralcev Reala v tem stoletju v evroligi, 28 točk pa je zdaj njegov najboljši točkovni izkupiček v tem tekmovanju. Danes je že šestič v karieri postal MVP kroga v evroligi.

Preostali slovenski reprezentanci v evroligi niso tako uspešni. Anthony Randolph počiva zaradi poškodbe rame, Zoran Dragić išče nov klub, Edo Murić ni bil v postavi Efes Anadoluja, Aleksej Nikolić pa je igral zgolj sedem minut.

Evroliga, 4. krog:

Anadolu Efes - CSKA Moskva 80:98
(Edo Murić ni bil v postavi za Efes)

Brose Bamberg - Baskonia 78:72
(Aleksej Nikolić 1 skok v 7 minutah za Bamberg)

Panathinaikos - Fenerbahče 70:68
Valencia - Unicaja Malaga 91:53

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice