Šport > Košarka
4568 ogledov

Dončića zasenčil le nekdanji član lige NBA

Luka Dončić je z uvodno predstavo v dresu Real Madrida napovedal še eno izjemno sezono.

Zvezdnik madridskega Reala Luka Dončić je zablestel v uvodnem krogu košarkarske Evrolige, v katerem je dosegel 27 točk (osebni rekord!), štiri podaje in prav toliko skokov. Real je premagal Anadolu Efes (74:88).

Po indeksu uspešnosti (32!) je zaostal le za najkoristnejšim igralcem prvega kroga (MVP) Pierrom Jacksonom (41), lani članom košarkarske ekipe Dallas Mavericks.

luka dončić Noro! Šport Dončić uprizoril pravcati šov za nov evroligaški rekord

Ameriški organizator igre je Maccabi vodil do zmage nad Brose Bambergom, katerega član je Aleksej Nikolić. Jackson je dosegel enako število točk kot Dončić (27), temu pa je dodal še 9 podaj in 7 skokov. Zadel je štiri od osmih poskusov za dve točki (50%) in kar pet poskusov izza črte za tri točke (100%). Natančen je bil tudi pri izvajanju prostih metov (4/5-80%) in si tako prislužil naziv najkoristnejšega igralca prvega kroga (MVP). 

Dončić se je tokrat moral "zadovoljiti" z drugim mestom. Zadel je šest od osmih metov za dve točki (6/8-75%) in tri od šestih za tri (3/6-50%). Mirno roko je ohranil tudi na črti za proste mete, kjer je bil 86-odstotno uspešen (6/7). Za nameček je izsilil kar šest osebnih napak nasprotne ekipe.

Slovenski reprezentant je z odličnimi predstavami na evropskih parketih le še potrdil status prvega favorita na naslednjem naboru lige NBA. O tej temi je pred dnevi dejal: "Ne vem, kaj se bo zgodilo. Kot vodja ekipe se počutim dobro," je v luči poškodbe Sergia Llulla dejal Dončić. " Pri Realu sem srečen. To bo morda moja zadnja sezona. Morda ne. Težko rečem."

Na tretjem mestu je z indeksom 31 pristal košarkar Barcelone Kevin Seraphin. Dosegel je 24 točk, 9 skokov, 3 blokade in 2 podaji ter izsilil 6 osebnih napak.

pablo laso Trener Šport "Dončića in Llulla ne moremo primerjati" Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017 Kakšne hvalnice! Šport "Dončić kot Michael Jordan in Kobe Bryant v eni osebi!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.