Šport > Košarka
25261 ogledov

Milančani se želijo znebiti Dragića, toda ...

Zoran Dragić Olimpia Milano Zoran Dragić se je v Italijo preselil pred začetkom lanske sezone.
Slovenski košarkar se je pri italijanskem moštvu znašel povsem na stranskem tiru.

Za Zoranom Dragićem ni najboljše obdobje. Po hudi poškodbi desnega kolena, ki ga je oddaljila od parketa v drugem delu lanske sezone in mu preprečila nastopanje na EuroBasketu 2017, se Ljubljančan še ni vrnil v tekmovalni ritem.

Luka Dončić Real Madrid Predsednik Šport "Dončića bomo poskušali pregovoriti"

Lani je iz ruskega Himkija prestopil v milansko Olimpio. Ko ga trener Simone Pianigiani ni uvrstil na seznam košarkarjev za nastopanje v letošnji Evroligi, je postalo jasno, da Italijani ne računajo več na usluge Slovenca. Zoran Dragić obenem za Olimpio ni odigral nobene od treh prvenstvenih tekem, medtem pa so Milančani temeljito okrepili svojo zasedbo.

Portal Sportando je že prejšnji teden poročal, da se želi klub iz Lombardije znebiti brata MVP-ja nedavnega, za Slovenijo nepozabnega evropskega prvenstva.

Milančani Dragića v Evroligi v ekipo niso uvrstili v luči dejstva, da v primeru igranja za Olimpio v tem tekmovanju ne bi mogel nastopiti za noben drug klub do 23. decembra.

Taylor Rochestie Crvena zvezda Evroliga Šport Zvezda zgrešila met za zmago, PAO padel v Barceloni

Težavo pri selitvi 28-letnega Dragića povzroča predvsem višina njegove pogodbe. Slovenec je ob prihodu iz Rusije z Italijani sklenil dveletni dogovor, ki mu na leto prinaša zajeten milijon evrov. Dragićev nov klub bi moral prevzeti tudi omenjene finančne obveznosti do košarkarja do konca letošnjega tekmovalnega obdobja.

Zoran Dragić je kariero začel pri Iliriji, igral je še za Janče, Krko, Unicajo, Phoenix Suns, Miami Heat in že omenjeni Himki.

Komentarjev 3
  • milko13 05:32 20.oktober 2017.

    Isti primer kot Lorbek. Konec je z njegovo kariero.

  • satir 13:30 19.oktober 2017.

    še bolš če mu ni treba igrat, še jaz se javim za milijon... podpišem za deset let.

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 01:56 19.oktober 2017.

    Umazana igra....ne verjamem !!!!