Šport > Košarka
3349 ogledov

Vidmar in Omić sta se odločila

gašper vidmar eurobasket EPA
Gašper Vidmar in Alen Omić sta selektorju sporočila odločitvi glede svoje prihodnosti v reprezentanci.

"Spoštujem odločitev Gašperja Vidmarja. V zadnjih tednih sva bila veliko v stiku in resnično me veseli, da ostaja del reprezentance. Gre za odličnega košarkarja in izjemno osebnost. Dokazal je, da je velik domoljub in si zasluži vse spoštovanje. Poleg igralskih kakovosti bo Gašper v veliko pomoč pri vzgoji mladih košarkarjev, ki bodo v prihodnjih letih nosilci naše izbrane vrste," je po pritrdilnem odgovoru prvega slovenskega centra na letošnjem evropskem prvenstvu dejal selektor Rado Trifunović.

Gašper Vidmar, ki si ga v svoje vrste želi tudi španski velikan Real Madrid, je po končanem EuroBasketu večkrat dejal, da je razmišlja o zaključku reprezentančne poti, a si je premislil in bo tako član izbrane vrste tudi v tokratnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Gašper Vidmar Nalil čistega vina Šport Vidmarja šokirala ponudba Real Madrida

Slovenskega reprezentančnega dresa pa v kvalifikacijah ne bo nosil Alen Omić, kateremu strokovni štab reprezentance trenutno ne more zagotoviti konstantnega sodelovanja. "Z Alenom sva bila v preteklih treh tednih ves čas v stiku. Ves čas sva se pogovarjala odkrito. Alena zelo spoštujem kot košarkarja, saj sem z njim sodeloval že na klubski in reprezentančni sceni. Glede na to, da mu zaenkrat ne moremo obljubiti konstantnega sodelovanja v kvalifikacijskih oknih, ne želimo izpasti nepošteni, smo se odločili, da Omić zaenkrat ne bo sodeloval z izbrano vrsto. Upam, da se bo v bodoče, ko mu bomo lahko zagotovili konstantno sodelovanje, odzval našemu povabilu. Alen je košarkar, pred katerim je lepa prihodnost in seveda bom ostal v stiku z njim," je še dejal Trifunović.

Luka Dončić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Kvalifikacije za SP Šport Trifunović vpoklical tudi košarkarje, ki jih najbrž ne bo

Aktualni evropski prvaki bodo s pripravami na prvi cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo začeli čez 13 dni. V petek, 24. novembra, Trifunovićeve izbrance čaka domači obračun z Belorusijo, dva dni kasneje pa bodo Slovenci gostovali še v Španiji. 

Komentarjev 1
  • supreme 17:40 07.november 2017.

    Se pravi ...kot kosarkarja ga spostuje.....drugace pa ne ?