Šport > Košarka
14599 ogledov

Vidmarja šokirala ponudba Real Madrida

Gašper Vidmar EPA
Po zmagi Banvita na tekmi turške BSL je bila glavna tema pogovora prihodnost slovenskega centra.

Real Madrid, katerega člana sta slovenska reprezentanta Luka Dončić in Anthony Randolph, si že dlje časa prizadeva v špansko prestolnico zvabiti Gašperja Vidmarja.

Slovenski center se je na radarju madridskega velikana znašel po zaslugi odlične igre na EuroBasketu, kjer je z življenjskimi predstavami v reprezentančnem dresu odigral eno ključnih vlog na poti do zlate medalje.

Žiga Dimec Nov na seznami Šport Pri Realu še kar naprej vabijo Slovence

Vidmar je član Banvita, s katerim je pred nekaj meseci podaljšal pogodbo do leta 2019. Turški prvoligaš za slovenskega košarkarja zahteva pol milijona evrov odškodnine, ki pa je Real Madrid ni pripravljen plačati. Ekipi za zdaj nista našli skupnega jezika in nič ne kaže, da bi se to zgodilo v bližnji prihodnosti. 

"Real Madrid je bila ena od možnosti, a v tem trenutku se to ne bo zgodilo," je po zmagi njegove ekipe nad Yeşilgiresunom v domačem prvenstvu povedal Vidmar. "Zadovoljen sem pri Banvitu. Štejem si v veliko čast, da se zame zanima klub, kakršen je Real Madrid. V bistvu sem bil šokiran, ko sem izvedel," je dejal Vidmar.

Slovenski center je peti najboljši strelec, četrti najboljši skakalec in tretji najboljši bloker turške ekipe.

Vidmar v domačem prvenstvu v povprečju igra dobrih 21 minut na srečanje in prispeva 8.0 točke, 4.2 skoka, 1.2 podaje in 0.5 blokade.

Gašper Vidmar Banvit Petrol Olimpija | Avtor: Banvit/Facebook Gašper Vidmar je Ljubljančanom povzročal težave pod košem. Banvit/Facebook

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice